Stoner/grunge/desert esszencia 12 tételben

Stoner/grunge/desert esszencia 12 tételben

Megjelent a Hot Beaver debütáló albuma.

Bő két hete, a HammerWorld Magazin októberi számának egyik extra CD mellékleteként látott napvilágot a budapesti Hot Beaver bemutatkozó albuma, a NAIL Records / Hammer Music gondozásában. A „Pillars of Creation” című korongra 12 angol nyelvű saját szerzemény került.
 
A két évvel ezelőtt alakult banda első, négyszámos anyaga „Vulcan Death Grip” címmel 2015 áprilisában jelent meg. Ez év nyarán második helyezést értek el a Wacken Open Air – az egyik legjelentősebb európai rockfesztivál – magyarországi döntőjében. Időközben egy énekes és egy doboscserén is átestek, ezért már a Makács Zoltán – ének, ifj. Kocsándi Miklós – gitár, Horváth „Sexy” Gábor – basszusgitár, Miricz Attila – dob felállású négyes rögzítette a debüt albumot, amelyre a nyolc vadonatúj tétel mellé az EP négy dala is felkerült.
 
A csapat fő stílusjegyei (stoner/grunge/desert) mellett egy-egy dalában bátran használ crossoveres, punkos, sőt funkys elemeket is, ezzel is árnyalva az alapból koszos, súlyos gitárriffekkel nyomuló, erősen basszusvezérelt szerzeményeik mocsárszagú vagy éppen (hangulattól függően) sivatagban utazós összképét.
 
A lemezen vendégként Lukács Peta gitárokon és billentyűkön, Szebelényi Dániel billentyűkön, és Marjai Viktor didgeridoo-n szerepel egy-egy nótában. Az album felvételeit Lukács Peta felügyelte. Imidzsklipként a „9-es terv a világűrből” című – a legendás horrorszínész, Lugosi Béla főszereplésével készült – film képkockáit felhasználó „Static Matter” jelent meg még tavaly nyár elején, valamint pár hete, szeptember közepén a „Magno Unit Missile”, illetve – a banda bulihimnuszaként is aposztrofálható – „Feed the Machine” dalokhoz készített, koncertfelvételekből összevágott videókat publikálta a csapat.
 
A zenekar október 26-tól kezdődően egy masszív, majd három tucat állomást magában foglaló Európa turnén vesz részt az Ektomorf társaságában.
 
„Minden koncert egy halál, egy áldozat a rockzene oltárán.”