Szabad a színpad! 2022 - interjú Péterfy Borival és a Bohemian Betyars Fehér Gáborával

Szabad a színpad! 2022 - interjú Péterfy Borival és a Bohemian Betyars Fehér Gáborával

A nevezés kifejezetten fiataloknak és pályakezdőknek nyitott (a felső határ a 30-as életkor, és kizáró ok a jelentős kiadói és rádiós jelenlét), de nagyszerű díjakkal és fantasztikus élményekkel gazdagodhat az az előadó vagy zenekar, aki kitölti a jelentkezési lapot a Szabad a színpad idei tehetségkutatós pályázatához.
Aztán persze jöhet egy Youtube videó, dobjuk hozzá a dalszöveget és kész a recept, küldhető a mail a szervezőknek, hogy “Hahó, mi igazán nyerőnek érezzük magunkat és nevezni szeretnénk! Csekkoljatok minket!”, de kérlek ennél jobban fogalmazzátok meg!
Ne feledjétek, hogy csak saját dalokat várnak és október 30. a határidő, azaz pár napotok van.
 
Ha pedig a második fordulóba is bekerültetek, azt jelenti, hogy a 3 fős zsűri bizalmat szavazott nektek, és bekerültetek a top 10-be, úgyhogy pakoljátok össze a próbatermet, mert kicsit meg fogjátok utaztatni a hangszereiteket!
A zsűriben Péterfy Bori, a Bohemian Betyars-os Fehér Gábor, és a kreatív producer Horváth Gergely ül. Ők minden produkcióról szakmai értékelést adnak, majd kiválasztják a nyerteseket, akik fellépési lehetőségekkel, portfólió fotózással lehetnek gazdagabbak. Aki tehát élőben is jól muzsikál gyakorlatilag itt beindíthatja a karrierjét.
 
És hogy miért érdemes ebben belevágni?
Megkérdeztük a zsűri két tagját, Borit és Gábort, hogy az ő szemükkel milyen a tehetségkutatók aranykora, miben más egy ilyen tehetségkutató, mint a többi és mit tanácsolnak nektek! 
 
(Fotó: Kováts Zsófi)
 
“Teljesen más egy ilyen típusú tehetségkutató, mint ami a kereskedelmi tévében megy, mert ott általában az a bevett szokás, hogy ha van is egyéni arca a zenekarnak, akkor azt apránként leszedik, bontogatják és elvész az egyéniség a produkcióból. Ezután persze nem tud értékes lenni a nagy tömegek számára, fogyaszthatatlan lesz. Persze ez óriási ellentmondás, de így van! 

Aki elég elszánt és tehetséges előadó vagy zenekar, azoknak biztos ez, a Szabad a színpad! 2022 a jó megoldás, mert élőben játszhatnak és csak saját magukat kell adniuk az összes egyéni preferenciáikkal.
 
Hogy mit tanácsolnék a jelentkezés előtt állóknak? Egy kezdő zenekarnak szerintem minden lehetőség nagyon nagy dolog, ahhoz hogy színpadhoz szokjon. Itt adott a technikai háttér, ahhoz, hogy megtudja mutatni hogy mit tud és van közönség is!
Sokan szimplán az interneten híresek lesznek fellépés nélkül, de én személy szerint is jobban szeretem az élő zenét és végső soron ez az a platform, ahol mérni lehet, hogy mennyi erő és mennyi egyediség, eredetiség van a produkcióban.
Ez az, ahol kiderül, hogy mennyire állják meg a helyüket a színpadon. Óriási élmény!”
 
- Péterfy Bori
 
 
(Fotó: SINCO)
 
“Abszolút a tehetségkutatók korát éljük. Az élőzenés tehetségkutatók pont arra jók hogy a fiatal zenekarok a próbateremből előbújjanak és közönség vagy zsűri előtt mutassák meg hogy mennyire tehetségesek, illetve mennyire különleges a produkciójuk.
 
A Szabad a színpad! egy nagyon jó alkalom arra, hogy új előadókra felfigyelhessünk és a nyeremények által nagyobb közönség ismerje meg őket.
 
Szerintem ezt mindenkinek úgy kell felfogni, hogy egy nagyon jó lehetőség és élni kell vele!
A jelentkezőknek pedig azt üzenem, hogy bátran mutassák meg hogy mit tudnak és mindenkinek sok sikert kívánok!"
 
- Fehér Gábor
 
 
A pályázat kiírását és a jelentkezéssel kapcsolatos információkat ITT éritek el!
 
 
 
-----
Írta: Könnyű Flóra
-----