"Számomra ez tökéletesen logikus muzsika"

Nem biztos, hogy mindenki így vélekedne az Igorrr zenéjéről... A leginkább elektronikus barokk metal címkével ellátható, nem e világi képi világgal operáló zenekar nemrég adott koncertet a Dürerben.

Utóbbi albumukkal, a Savage Sinusoid-dal azóta is úton vannak, de szerencsére azért sikerült a főhőst elkapni egy mini interjúra. 
 
Már elnézést, de Te melyik bolygóról pottyantál közénk? 
 
Pont onnan. 
 
Gondolod, hogy éltél a barokk korban is? Vagy mivel magyarázod a vonzalmad a korszakhoz? 
 
Nem tudom rendesen megfogalmazni, de úgy érzem, elég közel áll hozzám az a kor. Abban az időben sokkal nehezebb volt zenét írni, a zeneszerzőknek nagyon kreatívnak kellett lenniük, szinte rá voltak kényszerítve. Az élet is sokkal keményebb volt akkoriban, néhány híres zeneszerző eszméletlen rossz körülmények között nőtt fel, ezért nagyon intenzív, mély hangulat járta át a zenéjüket, amit a mai zenékben én nem igazán találok meg. A földkerekség legjobb szerzeményei már akkor megszülettek. 
 
Ha választhatnál, melyik zeneszerzővel játszanál együtt (akár a letűnt korokból)?
 
Ha két éve kérdezed ezt tőlem, azt mondom, Domenico Scarlatti-val. Ha egy éve, akkor azt mondtam volna, hogy Bach-hal, de mivel most kérdezed tőlem, azt mondom, Chopin-nel. 
 
Mi a célod ezzel az egésszel? Hogy bebizonyítsd, hogy minden stílus egy kalap alá hozható és szervesen összekapcsolódik? Ez a zene pusztán önmegvalósításként értelmezhető vagy azoknak szól, akiknek elege van a normális dolgokból? 
 
Az Igorrr célja elég egyszerű: olyan zenét akarunk csinálni, amit szeretünk, mindenféle megkötés nélkül. Azt hiszem, az egész zenekar unja az irányadó zenéket, na meg a szabályokat, amiket mindenki alkalmaz a dalokban. Ugyanazok a riffek és ugyanaz a hangzás... Nekünk ez nem nagyon fekszik. Próbálunk a legőszintébben tekinteni a zenénkre, azt játszani, amit mi akarunk hallani és nem azt, amit az emberek vagy a média. De nem is arra hajtunk, hogy abnormálisnak tűnjünk, mi csak magunkat adjuk. 
 
Melyik filmhez írnál szívesen zenét? 
 
Vicces, hogy ezt kérdezed. Nem is olyan régen tényleg készítettem zenét egy filmhez, Bruno Dumont legújabb alkotásához, a Jeannette-hez. Ez egy zenés film, amiben van metal, breakcore meg egy csomó ilyen fura cucc, ráadásul nagyon fiatal lányok játszanak benne. A végeredmény elég különleges lett. 
 
Ha valaki nincsen hozzászokva az ilyesféle zenéhez és titeket sem hallott még, azt hogyan készítenéd fel egy Igorrr koncertre? 
 
Azt tanácsolnám, ne fusson el az első hang után, hagyjon magának időt, hogy ráhangolódjon. Számomra ez tökéletesen logikus muzsika, de persze, látom az értetlenséget a zenémmel kapcsolatban. Azt hiszem, az idő segíthet ezen. 
 
Együtt élsz a csirkéiddel? Ők a te lelki társaid?
 
A stúdióban éltünk együtt, nem a lakásomban, de igen, az egyikük a lelkitársam volt. Patrick már nem él, de a szelleme még mindig köztünk van, na meg a YouTube-on
 
Mit csinálnál, ha egy hétig nem lenne áram a Földön? 
 
Annyira boldog lennék! Lenne egy jó kifogásom arra, hogy elmehessek Dél-Franciaország folyóihoz, és ne csináljak semmit, csak nyugodt tudattal gyönyörködjem a természetben. De amúgy az agyam folyamatosan kreálja a zenéket magától is, úgyhogy zene nélkül például nehezen bírnám ki egy teljes hétig. 
 
Mi lenne a legfurcsább helyszín, ahol koncertet adnál? 
 
A fürdőszobádban. 
 
El tudod képzelni, hogy kiadsz egy pop albumot is a jövőben? 
 
Akkor már inkább egy salsa / tangó albumon gondolkodnék, kipróbálnám, milyen az.