"Személyes varázs, amely beragyogja az egész albumot" - Megjelent Méry Rebeka első dala

Méry Rebeka énekstílusának van egy olyan személyes varázsa, amely beragyogja az egész albumot.” (Mike Adcock, rootsworld.com)
 
A Messzire című dalt és a készülő nagylemezt leginkább az álomszerűen sejtelmes hangzás, a dúdolás, az énekes többszólamúság, valamint a zenei puritánságban kiteljesedő dalfolyam jellemzi, amely legjobban talán a dream-folk kifejezéssel írható le. A videót a Hollókő melletti Fakraskútvölgyben forgatta a Soft Light Visuals csapata.
 
 
Méry Rebeka a felvidéki Somorján született, és közel tíz éve foglalkozik népművészettel. A néprajz szakot már itt Budapesten végezte, és az egyetem mellett kezdett el énekelni több népzenei formációban (Tindia, Duna Folk Band). 2020-ban fordult a szóló karrier felé. Jelenleg két albumon dolgozik párhuzamosan: egy népzenei, szakrális és folk ihletésű, saját szerzeményeket tartalmazó albumon és - a Halmos Béla Program jóvoltából - egy felvidéki magyar népzenét tartalmazó autentikus lemezen.
 
Zenei művészetét jellemzi a költői képekből és népdalfoszlányokból táplálkozó szövegek, amelyben az érzelmek, érzékek, szakralitás és mélységek vonzásai karöltve jelennek meg.
 
 
 
 
 

A cikk megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.