Szeptemberben visszatér a BBQ és a blues zene Szőregre

Szeptemberben visszatér a BBQ és a blues zene Szőregre

Harmadik alkalommal idén szeptember 9-én és 10-én kerül megrendezésre a Bánya BBQ & Blues fesztivál, ami felépítését tekintve ugyan nem okoz meglepetést, de a szervezők egyre szebb és nagyobb rendezvényt ígérnek. Míg a hamburger és oldalas verseny zsűrijét Szeged legnevesebb gasztro szakemberei alkotják, a fesztivál idei headlinere az ország egyik legnevesebb blues zenésze, Ripoff Raskolnikov.
 
 
A Bánya BBQ & Blues 2020-ban azért indult, mert a szervezők nem találtak hasonló fesztivált, amit meg tudtak volna látogatni, az első két év pozitív fogadtatása után pedig nem is volt kérdés, hogy folytatják a munkát. A második alkalommal már két naposra duzzadt fesztivál idén is pénteki és szombati programokkal tervez. Pénteken 18.00-tól zenei kavalkáddal készülnek a szervezők: a látogatók betekintést kapnak a jazz világába a Csillag Júlia Quartet jóvoltából, valamint fellép az idén alakult Bánya Blues Band, amit a főszervező hívott életre a fesztivál látogatóiból.
 
Szombaton a 16.00-tól nyitó színpadra régi barátként tér vissza a Simple Blues Band, a Flóra és a Blues 4 You Band, valamint Benkő Zsolt, aki ezúttal fiával együtt fog zenélni. Az idei év fő fellépője az ország egyik legnevesebb blues zenésze, Ripoff Raskolnikov lesz, akit az ország bármely fesztiváljára tárt karokkal várnak.
 
 
A szombati napon a zene mellett a hamburger és oldalas versenyé a főszerep. Összesen 20 csapat fog reggel nyolctól azon dolgozni, hogy a legjobb fogásokat készítse el, amelyeket Szeged legnevesebb gasztronómiai szakemberei fognak értékelni.
 
A zsűri tagjai:
·      Bálint Ferenc, a Forrás Szálló séfje,
·      Józsa Zsombor, az Optim Catering üzletvezetője,
·      Móni Ákos, Katedrális Étterem séfje,
·      Goda Gábor, a Corall Hungary üzletfejlesztési séfje,
·      Mucsi Nándor, a Cirmi tulajdonosa,
·      Sörfőző Zoltán, a John Bull Pub séfje.
·      A szakértő zsűrihez Avramov András, Szeged–Szőreg önkormányzati képviselője is csatlakozik.
 
 
A Bánya BBQ & Blues a két szubkultúra rajongóin túl mindenkinek kellemes kikapcsolódást szeretne nyújtani, akik szívesen esznek és isznak jót, igazi karcos élő zene mellett. A versenyzőkön túl foodtruckokban fognak BBQ ételek és hamburgerek készülni, mellettük pedig kézműves és nagyipari sörök lesznek a csapon. A fesztivál pénteken 17.00-től, szombaton pedig 12.00-től várja látogatóit.
 
 
Helyszín: Monti Sándor park, Szőreg
Dátum: 2022.09.09-10.