Színpadon: Pécs!

Színpadon: Pécs!

Itt a BETWIXT legújabb büszkesége, a Pécs On Stage!

A BETWIXT egy pécsi bázisú, kortárs elektronikus zenével foglalkozó, némiképp szabadelvű műhely,
ahol a hangsúlyt a fősodron kívüli izgalmas és finom műfajok kapják. A 2014 óta aktív társaság repertoárja a bulik szervezése és a kiadói tevékenység mellett tovább színesedik: 
 
 
A Pécs On Stage egy havonta jelentkező videósorozat, ahol a csapat friss, izgalmas pécsi produkciókat mutat be különleges helyszínekről egy profi kamera krú szárnysegédletével. Az új formátummal a BETWIXT célja a csapat zenei horizontjának szélesítésén túl a pécsi zenei színtér reflektorfénybe helyezése - különösképpen azokra a fiatal, feltörekvő, értéket képviselő zenekarokra, producerekre, dj-kre fókuszálva, akikben megvan a potenciál, hogy később országos szintű ismertségre tegyenek szert.
 
Egy Pécs On Stage epizód zenekarok esetében három dal élő felvételét, live act-eknél 30 perces saját szerzeményekből álló anyag rögzítését, dj szetteknél pedig 60 perces zenei kalandozás megörökítését foglalja magába. A három variáns közös nevezője a megszokottól eltérő, izgalmas miliőválasztás. A sorozat a hagyományos, bejáratott pécsi helyszínekkel (Széchenyi tér, Szent István tér, Kossuth tér, Pécsi Tévétorony) szemben alternatív, kevésbé frekventált terekbe helyezi a produkciókat (Nádor Galéria, a Vásárcsarnok, az István Pince, az Északi Várfalsétány, a Balokány vagy éppen a Ferencesek utcáján álló villamos belseje) ezzel is teret adva egy szabadabban, szélesebb spektrumban értelmezhető városi kultúrkörképnek.
 
A Pécs On Stage az egyik legtehetségesebbként számon tartott pécsi zenekar, a Cedar Knoll szereplésével debütál, egyenesen Pécs egyik leghangulatosabb kiállítóteréből, a Nádor Galériából. A soft grunge-ban utazó csapat az utóbbi időben elismerést-elismerésre halmoz - ősszel megnyerték a Zenélő Egyetem és a Made in Pécs Fesztivál közös dalversenyét, a Z Faktort, valamint az NKA Hangfoglaló Program ‘Induló Előadók’ pályázati támogatását is megcsípték, a 30y oldalán pedig az A38 Hajón is felléptek. A Pécs On Stage keretein belül 0226, Dumb Doubts és Old Dressed Sir című dalaikat adják elő.