Tavaszi koncert nyárias hangulatú új lemezzel és egy vad kanadai vendégcsapattal

Tavaszi koncert nyárias hangulatú új lemezzel és egy vad kanadai vendégcsapattal

Takida // március 18 // Dürer Kert

Júniusbanmegjelent, átütő sikert aratólemezével tér vissza Budapestre Svédország egyik legizgalmasabb rockzenekara, a Takida. Vendégként ezúttal egy kompromisszum-mentes kanadai rock and roll zenekart hoznak:The Wild! is bemutatkozik a Dürer Kertben március 18-án. 

A Robert Petterson,Tomas Wallin, Mattias Larsson,Chris Rehn és Kristoffer Söderström alkotta tAKiDA Svédország ambiciózus, és egyre sikeresebb zenekara, amely mesteri, fülbemászó rockdalokat ír. A 2006-os debütáló album,a Make You Breathe óta egyre többen ismerik meg őket, így ma már a skandináv rockzenei színtér egyik legismertebb zenekarának számítanak. A csapat 2018 óta a BMG kiadónál tevékenykedik, ami a nemzetközi turnék mellett új fejezetetnyitotta Takida közel két évtizedes történetében: mostanra jó pártelt házas fellépéseket tudhatnak maguk mögött Európában, különösen Németországban. Idén nyáron jelent meg a Sju című új album.

Az új lemez igazán nyárias hangulatúlett, nem véletlenül került júniusban kiadásra. A dalok ritmusa ismerős lesz azoknak, akik fiatalok, szerelmesek és szabadon töltik a nyarat–éppen ezt a ritmustköveti a lemez is. A dalokon továbbra is érződik az az odaadás, amivel a zenészek írják őket, sikeresenellenállva a modern zeneipar mindent egybemosó műfaji kavalkádjának. A kellemesen dallamos zenét az énekes, Robert Petterson szenvedélyes, de karcos betéteket is használó énekhangja teszi igazán szép és dinamikus élménnyé.

A turnén egy belevaló kanadai rockzenekar, a The Wild! is bemutatkozik. A csapat 2015-es elsőkislemeze, a Roadhouse után elég hamar felfigyelt rájuk a szakma és a helyi közönség, így a GxDxWxB album már az országos toplistán is az ötödik helyig jutott, asrácokpedig a Godsmack, a Korn, a Rise Against és a Wolfmother előtt játszhattak. Az elmúlt években törtekbe Európába,és máraz első turnéjukon több száz albumot adtak el a koncertek után, bizonyítva a klasszikus, szögegyenes rock and roll muzsika iránti szűnni nem akaró hallgatói igényt. A 2017-es Wild At Heartalbum után aWild idén egy kislemezt adott ki.

A két rockbanda közös európai turnéja március 18-án Budapestről startol majd el:

a Dürer Kert színpadán láthatjuk majd őket.

Helyszín