Vendégszeretet és befogadás

Vendégszeretet és befogadás

Teddy Queen klippremier

A karanténos hangulatot sarokba dobva új dallal és videóklippel jelentkezik a gyergyószentmiklósi Teddy Queen zenekar (akikről korábban itt és itt írtunk). A Hétfő várjon egy felszabadult érzésvilágot tükröző dal, amelyben visszatérő motívum a vendégszeretet és a befogadás. Életre kelti a folyamatát annak, ahogy egy magányosnak ígérkező estét végül a váratlan vendégek és a szabadság érzése kerít hatalmába. A szerzemény egyben a zenekar idén megjelenő nagylemezének első dala.
 
Fotók: Török Arnold 
 
 
A képi anyagot a dal nyitottságról és vendégszeretetről szóló sorai inspirálták és innen jött az alapötlet is: egy házigazda, akit a klipben a zenekar frontembere játszik, vendégül látja otthonában sokszínű ismerőseit, akiket a zenekar többi tagja alakít. A felvétel azt közvetíti, hogy sokan sokfélék vagyunk, de mindannyian átéljük a kedvenc tevékenységeink okozta mámoros hangulatot, amit a klipben koncertfelvételekkel érzékeltetnek.  
 
 
A dal hanganyaga a gyergyószentmiklósi Mountaint Air Studióban készült: a felvételért és keverésért Bagossy László felelt, az utómunkát pedig Szabó Szebasztián (Miracle Sound Studió) végezte. A videóklipet Török Arnold forgatta és vágta, valamint Kusztos Dávid színezte. A projekt létrejöttét a Gyergyói Erőforrás Központ támogatta. 
 
 
Az indie/alternatív rock zenét játszó banda 2016 tavaszán alakult és 2018 óta zenélnek Teddy Queen néven. 2019-ben adták ki második kislemezüket, amelynek címadó dala, a Nem Szól Rám Senki a magyarországi Ígéretes Titánok médiaorgánum által meghirdetett versenyen az Év Dala lett. A Minden a helyén című daluk a Petőfi Rádióban a hónap dala volt 2020 novemberében, valamint az erdélyi VIBE Fesztivál himnusza. A zenekar 2019 decemberében Kiemelt Önkormányzati Elismerésben részesült Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata által.  
 
 
 
ÉS AKKOR ÍME A KLIP!