"Teli erővel csak a rap!" - Pogány Induló interjú a ROCKSTAR-on!

A még mindig csak 17 éves Pogány Induló az idei év elején robbant be a köztudatba a Zártosztály című számával, de azóta már teltházas bulikat csinál országszerte. A szegedi srác szó szerint színpadra született, legyen az színház, vagy koncertterem. Olyan energiák szabadulnak fel fellépésein, amilyet én utoljára tizenévesen tapasztaltam a jó öreg sör- és izzadtságszagú Vörös Yukban, a legundergroundabb punkbulikon. Már csak egy lemez hiányzik a felhozatalból, de erről majd ő!
 
Na milyen volt a nyár, Marci? Nem unatkoztál, azt hiszem.
Nagyon új és megterhelő, de életem legjobb nyara volt. Volt Pogány-koncert a Központban és a Gólyában Pesten, volt Veszprém meg Keszthely, közben egy kisebb malőr Bánkon, aztán egy teltházas Toldi a nyár végén, de az OTL crew-val is jártam mindenfele. A legfontosabb viszont az, hogy megismertem csomó mindenkit, és körvonalazódott bennem, hogy mi merre hány méter, és hogy merre tovább a rapben. Szóval ez az egész nyár egy tapasztalás volt.
 
Na és merre tovább, mik a tervek?
Egyrészt lesz még pár koncert az év végéig, másrészt eldőlt, hogy albumot csinálok, ami az ASAN-nál fog kijönni, pedig nyár elején még úgy gondoltam, hogy egyelőre maradok a single-eknél. A nyár folyamán alakult ki az is, hogy nem zárkózom el a featektől, mivel találkoztam olyan tagokkal, akikkel jó fless lenne együtt dolgozni, viszont erről bővebben majd később… Ezenkívűl megismerkedtem több irányzattal is a hiphopon belül, de ez is csak megerősített abban, hogy az oldskool vonalat akarom tovább vinni, viszont mai hangzással.
 
Említetted az OTL-es brigádot is, akikkel az ASAN-on kívül sokat látni téged. Velük mi a kapocs, mit nyomtok együtt?
Azért megyek OTL-es bulikra, mert azokat a srácokat is nagyon imádom, ha meg már ott vagyok, miért ne fognám meg a mikrofont? Még, ha nem is Pogány Induló-koncert van… Úgy lehetne megfogalmazni, hogy ők a testvéreim, a barátaim, az ASAN meg a kiadóm és csapatom.
 
Úgy tudom, volt közöd a Szegedi Nemzeti Színházhoz, ott ismerkedtél meg Szívós Lacival. Miben szerepeltél, és mikor? Lesz még ilyen, érdekel még ez a világ?
Egészen kis koromtól tudtam, hogy színpadon fogok állni, csak azt nem, hogy mit fogok előadni. A Szegedi Nemzeti Színházban 14 évesen játszottam a Valahol Európában főszerepét, de már 8 éves koromtól voltam különböző társulatok tagja. Szívós Lacit meg színészként ismertem meg, később derítettem ki, hogy ő a C-Wosh az ASK-ból. Amúgy nincsenek jelenleg színházas terveim. Mondjuk, ha úgy adja, lehet még visszamegyek, de most teli erővel csak a rap!
 
Ha már itt tartunk, hogyan csöppentél egyáltalán a rap világába?
Szeged, tesó!
 
Ennyi. Utolsó szó jogán?
Viccelek!
 

 
Írta: Yapo
Fotó: ASAN Budapest

Az interjú 2022. októberben készült.