Télűző csapatáska a The Biebers zenekarral

Télűző csapatáska a The Biebers zenekarral

The Biebers interjú

fotó: PanamyPhoto
 
A The Biebers egy télűző koncerttel pakolja meg ismét a csapatáskát február 1-jén az A38 Hajón, ahol a BSW-vel közös új daluk is debütál, de a rajongók kérésére előveszik a régi The Biebers-slágereket is. A koncert apropóján Puskás Petivel beszélgettünk.
Nagy Kátya
 
Legújabb dalotok, az Aki egyszer voltam a BSW-vel közösen született. Hogyan jött létre ez az együttműködés?
Alapvetően figyelemmel kísértük a srácok munkásságát, és abszolút szimpatikusak voltak. Párszor találkoztunk a fellépéseink során, így egyeztettük le ezt az együttműködést. Amikor megszületett az Aki egyszer voltam, úgy éreztük, hogy a rap része nagyon közel áll ahhoz, amit ők képviselnek, így ott a szöveg teljes egészében az ő szerzeményük. Nagyon élveztük a közös munkát, bízunk a dal sikerében, online nagyon szeretik, élőben pedig most fogjuk először játszani a koncerteken. 
 
Ezt követően mikor várhatunk új dalokat?
Tavaly év vége felé több szólódalom is kijött „apuskáspeti” néven, de ugyanúgy készült The Biebers-szám is. A koncerteken ugyanúgy elhangzanak a szóló- és a The Biebers-dalok is, és várhatóan a jövőben is mindkét verzióban jelennek meg majd dalok. Hiszen bár a kettő kicsit hasonló stílust képvisel, mégis más, és így kicsit szélesebb körnek tud szólni a zenénk. 
 
Régen volt Budapesten klubkoncertetek. Hogyan készültök a mostani télűző bulira?
Egy extra dolgot szeretnénk behozni erre az A38-as koncertre; rengetegen kérték tőlünk, hogy a régebbi dalokat újra vegyük elő, úgyhogy most ennek eleget téve a sokak által hiányolt régi számokat is újra eljátsszuk. Rengeteget próbálunk, és reméljük, hogy február 1-jén sokatokkal találkozunk majd a Hajón!
 
Peti, aki követ, bizonyára tudja, hogy igyekszel a saját csatornáidon terjeszteni a környezettudatos életmódot. Zenekari szinten mennyire tudtok odafigyelni erre?
Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy bevezettük a no waste backstage fogalmát, és mi saját magunk viszünk minden egyes koncertre szelektív hulladékgyűjtő szemeteseket Mindenhova visszük magunkkal a saját, névre szóló repoharainkat. Mindig odafigyelünk, hogy ezeket használjuk, és aminek szintén örülünk, hogy több zenekar ránk hivatkozva szintén bevezette ezt. Bízunk benne, hogy ez egyre több mindenkihez eljut, és visszaszorul az az elképesztő szemetelés, ami a backstage-ekben zajlik.
 
És a rajongók mennyire vehetők rá a változtatásra?
Az Instagramomon az elmúlt 1-2 évben megtöbbszöröződött a rajongótábor. Tény és való, hogy sok vegán és környezettudatos tartalmat teszek ki, volt olyan, aki emiatt ki is követett. Viszont helyettük rengeteg új, olyan követőm lett, aki ezt az életmódot folytatja, és sok olyan visszajelzés érkezik tőlük, hogy például a posztjaim által inspirálódva szemetet szedtek kutyasétáltatás vagy kirándulás közben. Én abban hiszek, hogy kis lépésekben tudunk egyre nagyobbat változtatni az életformánkon, ezek tudnak könnyen beépülni a mindennapokba.