The 20 Teens

The 20 Teens

Wives november 24-én a Dürerben

So Removed című bemutatkozó nagylemezével érkezik Budapestre a New York-i Wives, a DIIV-gitáros Andrew Bailey új projektje. A melodic punk, noise rock és grunge határait rafináltan összemosó, műfajok közt lavírozó négytagú formáció november 24-én mutatkozik be a magyar közönségnek a Dürer Kertben, az A38 Hajó szervezésében.
 
“Hirtelen ötlettől vezérelve, szórakozásképp álltunk össze, megünnepelve a barátságunkat és az életet úgy általában” - meséli az alakulásukról Jay Beach, a zenekar frontembere. Egy rendhagyó közös stúdiómunka során – miután visszahallgatták a felvételeket – ébredtek rá a tagok, hogy érdemes tovább együtt dolgozni. A Bandcampen kiadott EP sikere után elkezdtek dolgozni a nagylemezen. A So Removed egyéb projektjeik mellett két év alatt, “lopott pillanatokban” született meg, és október 4-én jelenik meg a City Slang kiadó gondozásában.
 
Eddig hallható dalaikban nem csak stílusok között, az időben is ugrálnak: a 60-as évek harmóniájával lágyítják a punk dallamokat, de a 80-as évek világa is megjelenik előttünk, amiben megfér egymás mellett a dark wave és a poposabb dallamvezetés is.  A stíluskavalkád ihletője többek közt a Sonic Youth zajos-disszonáns világa, a Fall gúnyolódó attitűdje, valamint a Kool Keith és Lou Reed közötti egyensúly megtalálása.
 
Lemezükről már hallgatható a pátoszos Waving Past Nirvana, könnyed The 20 Teens és az alt-rock Workin’, előbbiekhez videóklip is készült. Dalaik a makro és mikro világnézet közt ingadoznak, ráközelítenek az apró, mindennapi részletekre, majd kitágul a perspektíva az egész világra. Elmondásuk szerint a So Removed egy pikareszk, tekinthető akár különös memoárnak vagy fiktív, spekulatív önéletrajznak is. Ennek dalait mutatják be november utolsó vasárnapján a Dürer Kertben, az A38 Hajó szervezésében.
 

 

Helyszín

Jegyvásárlás