The Base Streetwear Shop

The Base Streetwear Shop

November 28-án nyitja meg ajtaját Budapest legújabb streetwear üzlete a Kossuth Lajos utcában.

A már az ismert Etnies és VANS termékek mellett olyan itthon eddig nem fellelhető márkákkal lehet közelebbről megismerkedni, mint a Cheapo, a Dolly Noire, az Epic és a Reell Jeans. Váradi Edinával beszélgettünk. 

Honnan indul a The Base Streetwear Shop története?

A párommal alapítottuk a céget. Mind a ketten teljesen más területről jövünk, mégis egy gyerekkori álmunk vált valóra ezzel az üzlettel, miközben véletlenek folytán cseppentünk bele. Egy berlini úttal kezdődött az egész. Tavaly az őszi szünetben látogattunk oda, hogy kikapcsolódjunk és persze vásárolgattunk is. Mikor hazajöttünk, akkor döbbentünk rá igazán, hogy milyen jó cuccokat vettünk. Egy csomóan kérdezgettek minket, honnan szereztünk ilyen ruhákat, hogy van-e webshopjuk, ha már Berlinig nem is tudnak elmenni értük. Akkor ugrott be, hogy mi lenne, ha megcsinálnánk mi. Írtunk a forgalmazóknak, hogy szeretnénk árulni itthon a cuccaikat, és ha lehet erről szó, akkor milyen feltételek mellett. Az egyikük visszakérdezett, hogy nem megyünk-e a berlini Bright Trade Show-ra januárban. Ez egy hatalmas ruha expó, ahol a kisebb, feltörekvő márkák tervezői és tulajdonosai promótálják a termékeiket. Mi előzetesen kinéztünk pár lehetséges jelöltet magunknak, az ottani személyes találkozások után pedig végül kiválasztottunk ötöt, melyek most fellelhetők a kínálatunkban.

Miért éreztétek úgy, hogy ezek kiemelkednek?

Alap koncepció volt, hogy olyan márkákat hozzunk be, amik itthon nem nagyon ismertek még. A legtöbb streetwear bolt ugyanazokat a ruhákat kínálja, szerettünk volna egy színfolt lenni az itthoni piacon. Az is szempont, hogy olyan márkákkal dolgozzunk, amelyek ruháival, mi is tudunk azonosulni. A leginkább a Dolly Noire temékeit emelnénk ki jelenlegi kínálatunkból. A többi is nagyon jó ruhákat gyárt, de a négy olasz deszkás srác által kitalált márka és ruhák igazi különlegességek nálunk. Minden szezonban más-más témára építik kollekciójukat, így megjelent már náluk a szamurájok világa, a Kincses-sziget ihlette nyári ruhák. Az idei téli kollekció témája Dante Isteni színjátéka. Iszonyatosan komplex grafikákkal dolgoznak, amikben még mi is találunk mindig valami újat. Nagyon jó minőségű ruhákról van szó, amik nem nyúlnak, nem kopnak, különlegesek, és még az áruk is elérhető. Szeretik is a vásárlóink.

Tehát a megnyitó előtt már webshopot üzemeltettetek?

Húsvétkor indítottuk el a webshopot, novemberben pedig végre megnyílhat az első üzletünk is a Kossuth Lajos utcában.

Mesélj egy kicsit a boltról!

A boltot a Position Kollektíva tervezte meg számunkra. Mi csak annyit kértünk tőlük, hogy a street világát vigyük be a boltba. Úgy gondolom ez nagyon jól sikerült is. A falakra a grafittit Angel Twosix és a Time graffiti art készítette.

A nyitás környékén több dologgal is készültök, ahogy láttam.

A nyitóhéten velünk lesznek a szponzoráltjaink, három BMX versenyző - Kőller János, Becsei Ádám és Kempf Zoltán; a HolyChicks, akik egy feltörekvő lánybanda; Soeriiék és Zsola is benéz hozzánk. Szeretnénk még keresni sportolókat, akik az arcaink lehetnek. Emellett a Red Bullal is kooperálunk, így minden 15 ezer Ft feletti vásárlás után jár majd egy ingyen Red Bull a boltunkban vásárlók részére. A VANS ruhák mellé ingyen VANS zsákot adunk. Három Stance zokni vásárlása esetén a legolcsóbbat 50% kedvezménnyel lehet megvásárolni. Van egy 20%-os kuponkódunk is, amit a facebook oldalunkon lehet megtalálni. Ezt egy teljes árú termékre lehet érvényesíteni. Ezen kívül is rengeteg meglepetéssel készülünk, így érdemes figyelni a facebookot, illetve eljönni a boltunkba.

Mik a jövőbeli terveitek?

A Dolly Noire csapattal márciusban tervezünk egy nagy bulit, de erről több részletet most nem árulhatok el.

FB oldal...

MaryMoss

 
A cikk nyomtatott változata a RCKSTR Magazinban jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016.11.29.