The Beans a Pécs On Stage videósorozat fedélzetén!

The Beans a Pécs On Stage videósorozat fedélzetén!

Két izgalmas világ találkozik egymással a Pécs On Stage videósorozat idei második epizódjában - a helyszín ezúttal a Pécs–Pogány repülőtéren található Magnus Aircraft repülőgépgyártó hangára, a főszereplő pedig a The Beans csapata!

Akik ízelítőt adnak a hamarosan megjelenő harmadik, Serotonin Symphonies nevet viselő nagylemezükből.
 
 
A 2015-ben alapított zenekar a KERET Kikeltető tehetségkutatója óta duóból trióvá vált, kiadott két nagylemezt és jópár kislemezt, megfordult a Velvet Fesztiválon, a Vanishing Point Festivalon, az A38-on és a Fishing On Orfűn. A pécsi zenekarok tornasorából kiemeli őket különleges hangzásviláguk, amire főként a '60-as és '90-es évek alternatív műfajai, a garázsrock, a punk rock, a grunge és az alternatív rock volt hatással, némi jövőbe mutató csavarral, tomboló energiákkal és személyes hangvétellel fűszerezve. Főszereplésükkel készült Pécs On Stage epizódban a Waterbed, a King Fuzz és az akusztikus Better Than Me című számaik hallhatóak, előrevetítve, hogy mire is számíthatunk a tavasszal esedékes harmadik nagylemez hanganyaga kapcsán.
 
 
Vida Áron a forgatásról elmondta, hogy:
“Tök kreatív, rugalmas, türelmes volt az egész csapat, ami nagyon jól esett nekünk. Érezhető volt hogy alázattal csinálják és szeretik is az egész projektet. Ilyen jellegű kezdeményezésekhez bármikor, bármilyen formában hozzájárulunk!”
 
 
A Pécs On Stage a BETWIXT elektronikus zenei műhely havonta jelentkező videósorozata, ahol friss, izgalmas pécsi produkciók állnak kamera elé különleges helyszíneken. A csapat a projekttel olyan nemzetközi zsánereken csavar egy jókorát, mint a berlini Colors Show, vagy a hazánkban is szép karriert befutott Balcony TV. A hangsúly ebben az esetben is az élőben, profi körülmények között rögzített felvételeken van, ami viszont igazán kiemeli a Pécs On Stage-et a hasonló jellegű kezdeményezések közül, az a sorozatból áradó nagybetűs PÉCSISÉG. A videókat egytől-egyig kultikus, alternatív pécsi helyszíneken rögzítik, így az eddigi részekben többek között elrepülhettünk a pécsi Főpályaudvar aulájába, a Pécsi Sör főzőházába, az orfűi Pécsi-tó partjára vagy éppen az Apolló Moziba, miközben a Filc, Cedar Knoll, O'SULLIVAN vagy Járai Márk dalait hallhattuk.
 
Fotók: Csortos Szabolcs