Melankólia és lebegés

Melankólia és lebegés

Thom Yorke, Four Tet és Burial meglepetés dalcsomaggal zárja az évet

Egy ilyen év után, az év végi hajrá közepette, illetve az ünnepi forgatag előtt határozottan jól eshet a lelkünknek az a két új szerzemény, melyeket ez a különleges kollaboráció hívott életre. Burial, Four Tet és Thom Yorke vadonatúj közös dalainak címei "Her Revolution" és "His Rope".
 
Tekintve, hogy az alternatív elektronikus zene három hipnotikus úttörőjéről van szó - akik közül az egyik ráadásul Radiohead-frontember - természetesen a végeredmény is különleges lett, illetve a minket körülvevő bizonytalan világra reflektál.
 
 
A legősibb fanok tudhatják, hogy a zenei zsenik nem most dugták először össze a fejüket. Kilenc évvel ezelőtt jelent meg közös munkájuk első gyümölcseként az "Ego"-t és a "Mirror"-t tartalmazó dupla A-oldalas kislemez.
 
 
A mostani rejtélyes dal-duó visszafogottabb, egyszerre melankolikus és lebegtető. A megjelenés érdekessége, hogy először csupán néhány kiválasztott londoni lemezboltban bukkantak fel a kislemezek, a digitális premier pedig utólag érkezett, a rajongók legnagyobb örömére.