TikTokról a színpadra – Fran Vasilić a Dürer Kertben koncertezik

TikTokról a színpadra – Fran Vasilić a Dürer Kertben koncertezik

A horvát Fran Vasilić 2020-ban jelentette meg debütáló albumát, amelyet azóta hatmillióan streameltek Spotify-on, ahogy új dalaira is milliók kíváncsiak. A kockás mellényes, bajszos előadó egyedi karizmájával, közvetlenségével és őszinte, hálószoba indie pop dalaival vívta ki a közönség elismerését. Fran első magyarországi koncertjét a Budapest Showcase Hubon adta, most pedig visszatér Budapestre, hogy mindenki megimerhesse egyedi csáberejét január 15-én a Dürer Kertben.
 
 
A horvát Fran Vasilić élete első 19 évet Krk szigetén töltötte hálószoba indie pop dalainak írásával, majd TikTok videóinak köszönhetően robbant be a zenei színtérre. Retrovizor című debütáló albuma egyből az Apple Music Top 100 Alternative Album listáján nyitott Malajziában, Spotify-on pedig átlépte a 6 milliós lejátszás. A karantén közepén született anyag segített, hogy az önsanyargatást a szenvedvélybe fordítsa, a fájdalom helyébe célok lépjenek. Zenéjére olyan előadók hatottak, mint a The Strokes, a The Black Key, Gus Dapperton és Rex Orange Country, hangzása különc és egyedi. 
 
 
Vasilić őszinte természete és elbűvölő személyisége hűséges követőket gyűjtött magának: több mint 4 millióan követik a TikTokon, és több mint 4 millióan streamelték legutóbbi, 2021-es kiadványát is, amely számos dicsérő kritikát is kapott. Koncertjei megkapók és nagyon közvetlenek – pont mint a dalai -, így könnyű kapcsolódni hozzá. Aki nem volt ott a novemberi koncertjén, annak azért, aki ott volt, annak azért ajánljuk Fran Vasilić januári fellépését. 
 
 
 

A cikk megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.