TIME TRAVELLERS - 20 YEARS OF ŽAGAR

TIME TRAVELLERS - 20 YEARS OF ŽAGAR

Idén 20 éves a Zságer Balázs vezette Žagar. Megalakulásuk óta megalkuvás nélkül, bátran járják saját útjukat, inspiráló, felemelő világot teremtenek a közönségnek.
 
 
A 2000-es évek elején a Local Broadcast c. debüt albumukkal azonnal kivívták az elektronikus zenei színtér elismerését. A Szezon és a Wings of Love közönségsikerei után a Light Leaks c. lemezük számos nemzetközi blogon visszhangra talált, számaikat több brit rádió, köztük a BBC is játszotta. A csapat számos európai nagyvárosban játszott már, a Depeche Mode előzenekaraként is felléptek. Számos filmben, illetve TV-sorozatban hallhatóak a zenéik (pl. CSI helyszínelők). Számaikat olyan neves producerek remixszelték, mint Marcus Henrikkson aka Minilogue, Moonbootica vagy Terry Lee Brown Jr.
 
A huszadik jubileum alkalmával újra összeáll az öttagú csapat!
 
 
A Zságer testvérek és Lázár Tibor mellett Ligeti Gyuri és DJ Bootsie is ott lesz Margitszigeti szabadtéri Színpadon. Ezt az alkalmat egy kivételes és rendhagyó koncerttel szeretnék emlékezetessé tenni (jegyeket itt találsz). A koncert repertoárja az elmúlt húsz év legismertebb Žagar számaiból illetve koncertkedvenc átdolgozásaiból épül fel. Olyan ikonikus dalok csendülnek majd fel, mint a Bossa Astoria, Eastern Sugar vagy a legnagyobb Žagar sláger, a Wings of Love.
Mindez olyan vendégművészekkel mint az Underground Divas (Péterfy Bori, Németh Juci, Hodosi Enikő, Kutzora Edina), Kama (Mary Popkids), Bukky (ének), Zahár Fanni (fuvola). A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tehát 20 évet átívelő időutazást élhet át a közönség, egy igazi all-star koncerttel. 
A jubileum alkalmából egy dupla válogatás CD is megjelenik 20 Years of Žagar cimmel.
 
Fellépők:
Zságer Balázs - elektronika, billentyűk
Zságer-Varga Ákos - elektronika, bass
Lázár Tibor - dob
Ligeti Gyuri - gitár, ének
DJ Bootsie - scratch
 
Vendégművészek:
Underground Divas (Péterfy Bori, Németh Juci, Kutzora Edina, Hodosi Enikő)
Kama (Mary Popkids) - ének
Bukky - ének
Zahár Fanni - fuvola
Katona Kati - vizuál