Tizenegy

Tizenegy

A számok bűvöletében jelentkezik új klipjével a Patikadomb

A budapesti trió legújabb dala a számmisztikából merít és története az összetartozásról szól. „Tizenegy” címmel jelent meg a csapat első kiadványa a Dal 2020-at is megjárt „Rólad” óta és egy újabb felvezetője a zenekar idénre tervezett első lemezének. A „11” számmisztikailag egy mesterszámnak tekinthető, ami az önkifejezést és a kreativitást szimbolizálja, de emellett az emberi kapcsolatokra is kivetíthető a jelentése. 

„A 11 az ikerlelkek szimbóluma. Olyanoké, akik együtt és egymás nélkül is képtelenek létezni, ami persze egy elég megterhelő történet. Az ikerlelkek a tanok szerint egy tőről, egy lélekből fakadnak eredetileg, ezért értik meg egymást ennyire a sok bántás közben a földi életük során. A dal címe végül a szöveg végső formája után született, hiszen pontosan ezt az élethelyzetet és vívódást írja le.” - Kenny, ének.  
 
A klipben a három tag egy-egy költői szerepben tűnik fel úgy, mint az Élet, a Félénk és a Vendég. Ez a srácok egy-egy tulajdonságára is utal. Az egész videó egy 8mm-es retro filmkamera hatást idéző applikációval készült. 
 
 
„Eredetileg az volt a terv, hogy a rólunk, a társaságról és a barátokról készült felvételeket ollózzuk össze, de ezeket általában Attila a basszusgitárosunk forgatta így ő nem szerepelt a felvételeken. Végül úgy döntöttünk rögzítünk néhány szájszinkront és a szövegre reflektáló rövid részletet, amit Kenny feldobott „Tarantino-s” elválasztókkal, címekkel és a lefordított japán feliratokkal.” – Dobos Gábor, gitár.
 
A Patikadomb ősszel visszatér a színpadra és egy budapesti dátum mellett várhatóan több vidéki városban is fellépnek majd. Közben folyamatosan készülnek az új dalok és remélhetőleg nincs már messze a srácok első nagylemezének megjelenése sem.