Új klipes dallal jelentkezik a BAAB zenekar - itt a Dry!

Új klipes dallal jelentkezik a BAAB zenekar - itt a Dry!

A Dry egyfajta karácsonyi ajándékként a zenekartól már decemberben megjelent, de most végre a hozzá készült klipet is láthatjuk. 

A tavaly májusi Megy az elszívó lendületes, zúzós hangzása után több szempontból is meglepetésként hathat a Dry. Nem is feltétlen a dal melankolikussága, sokkal inkább az elektronikus zenei elemeket tartalmazó sound, ami váratlanul érheti a hallgatót a srácoktól megszokott, sokszor gitárhangsúlyos dalok után.
 

“A Dry eleve billentyűn született, mi csak mentünk  amerre a dal vitt bennünket.” - mesél a dal születéséről Horváth Barna, gitáros. “Nem titok, hogy a zenekarban betöltött posztom mellett a dalok rögzítéséről, és így az utómunkáikról is én gondoskodom. Az első demózás során már nagyjából kialakult ez a hangzás, ami az egyszerűségétől működik ennyire.” 
 

Az új track egy kicsit kísérletezés, kicsit horizont-tágítás - a zenekar történetében először angol nyelvű dalszöveget is eredményezett. 
 

“Mikor a Dry-on dolgoztunk, átjött hozzám egy este Újvári Peti barátom, és neki is megmutattam ezt a demot. Ő világított rá, hogy ez a dallam egyszerűen angol szöveget kíván magára. Ettől függetlenül ez inkább kitekintés volt, mint új irány, továbbra is magyarul szeretjük legjobban megfogalmazni a mondandónkat!” - mondja Pulius Tomi, énekes.
 

 

A melankolikus hangzás, ami valahol lenyomata a zenekartagok tavalyi évének és érzéseinek, egyáltalán nem egy lehangoló kesergés, sőt, nem kell nélkülöznünk a bandától megszokott izgalmas gitárhangzást sem! 
 

Barna, a zenekar gitárosa így beszél erről: “Ahogy mondtam is, a dal teljesen organikusan alakult, és egy ponton megkívánta a gitár jelenlétét. Már akkor is sokat dolgoztam együtt Szász Györggyel, a legendás CMC alapítójával, amikor a Dry készült - egyértelműen a közös munkáink inspirálták azt a torz, harsány gitársoundot, ami a dal vége felé megjelenik.”

 


 

A zenekar szerette volna, ha a dal születésének a természetessége jellemzi a videoklip készítését is: így történt, hogy a vizuális anyagot, ami leginkább mood videóként jellemezhető, ők maguk készítették el. 
 

“Némi inspirációt nyújtott az Arctic Monkeys Cornerstone című dalához készült klipje, de nem ezt akartuk utánozni, csak tetszett az egyszerűsége és a letisztultsága.” - kezdi Barna. “Részben ez az ötlet, részben a költséghatékonyság vezérelte, hogy mi készítsük el a klipet, úgyhogy lementünk Pulius Tomival a próbaterembe, hagytuk, hogy a dal tovább irányítson minket, és megszületett a klip.”

 

 

Fotók: Jónás Jácint