Új Plasticocean klip - HAZUG

Új Plasticocean klip - HAZUG

A zenekar új dalát, Pap Gergő ’Geo’ álmatlansága inspirálta, amivel a mai világban sok ember küzd, köztük ő is.
 
"Álmodni egészséges dolog, segít feldolgozni azt a rengeteg ingert, amivel nap mint nap találkozunk. Vannak viszont olyan élethelyzetek, amikor képtelenek vagyunk elaludni, mert folyamatosan pörögnek a gondolatok a különböző problémákon, nehézségeken és azon, hogy ezeket hogyan lehet a leggyorsabban megoldani. Egy idő után az utcáról behallatszó hangok vagy akár a különböző apró zajok a házból mind-mind nehezebbé teszik, hogy álomba merüljünk, hiába próbáljuk figyelmen kívül hagyni, nem sikerül. Egyre kevésbé tudjuk kipihenni magunkat, fáradtan ébredünk, ingerlékenyebbé válunk.”
 
Így merült fel az ötlet, hogy ezeket a kavargó érzéseket és a vele járó stresszt megpróbálja írott formába, majd aztán közösen dalba önteni. A hallgató ezt az érzelmi hullámvasutat élheti át a dalon keresztül, és ha valaha már találkozott ezzel az alvászavarral akár azonosulni is tud vele.
 
A legfontosabb, hogy hiába pörgős az életünk, muszáj időt szakítani a pihenésre és arra, hogy jobban megismerjük saját magunkat. Ha azt érezzük, hogy képtelenek vagyunk kipihenni magunkat mindenképp keressünk valami olyan megoldást, ami segít kikapcsolni a gondolatcirkuszt. 
 
 
Az énekfelvételek a SuperSize Recording stúdiójában zajlottak Horváth Attila ’Atish’ irányításával, aki egyben a dal producere is. Az utóbbi időben szerencsére egyre többet dolgozhatunk vele, mindig rengeteg ötlettel és intuícióval segíti a munkánk és, hogy egyre jobb dalokat adhassunk át a közönségünknek. A ’HAZUG’ az ő meglátásaival öntött végleges formát. Nagyon jó érzés, hogy mindig úgy áll a dalainkhoz, mintha a sajátjai lennének és szívét-lelkét beleadja. A hangszeres felvételeket Pilló Péter gitáros és Csordás Bálint basszusgitáros készítették.
 
 
A klipet jó barátaink, a Tri-Angle Video-s srácok készítették Császár Róbert rendezésével és Zsoldos Dávid operatőri munkájával. Korábban a ’Tarts ki’ című dalunknál dolgoztunk együtt velük, akkor is nagyon könnyen működött a „kémia”. Azonnal tudták, hogy mire vágyunk a képi világban, így nem volt kérdés, hogy ismét hozzájuk fordulunk. A sötét képek és a bevillanó flash-ek erősítik szorongós, álomszerű érzést, így egyszerre letisztult ugyanakkor zajosabb, kicsit elborultabb hatást is kelt. A felvételek a SideLight fotóstúdióban készültek. A világosító Horváth Miklós (SideLight Photo Studio) volt. 
 
A dalt először december 28-án hallhatja élőben a közönség Győrben, ahol a Down For Whatever és az I'm Dorothy zenekarok vendégeként nyitják az estét, majd december 31-én szintén ezzel a csapattal búcsúztatják együtt a 2022-es évet a Barba Negra Blue Stage-ben.
 
PLASTICOCEAN
 
fotó: Bikali Sándor, edit: Csordás Bálint