Új Susie & The Pills dal Valentin-napra

Új Susie & The Pills dal Valentin-napra

 
 
Mit kell tudni az „Új dal”-ról?
Ez az elsõ megjelenés a készülõ második nagylemezünkrõl. Témájában és stílusában is egyaránt (de még a címében is) kiválóan elõrevetíti az érkezõ album hangulatát. Maga a dal a szerelemrõl, a partnerek közötti csapongás miatt, annak elvesztésérõl, illetve a megállapodás nehézségeirõl szól. Véleményünk szerint az elkötelezõdéssel járó kihívásokkal mindenki tud azonosulni, annak ellenére, hogy mindenkinek mások ezek a kihívások. Pont ezért nincs erre recept, és a téma népszerûsége ellenére nem lehet róla eleget beszélni. Az egész albumunk témája a szerelemmel lesz kapcsolatos, annak különbözõ formájával, megközelítésével, illetve a vele járó örömmel és fájdalommal. Pontos dátumot még nem tudunk, de mindenképp szeretnénk kiadni a lemezt 2023-ban, de addig is tervezünk még pár megjelenést.
 
 
Szóval készül a második album. Milyen fogadtatásban részesült az elsõ nagylemez?
2022 májusában jelent meg elsõ nagylemezünk a Nortyx Records kiadásában, amely az "Emléknek jó lesz" címet kapta. Az album nagyon jó fogadtatásban részesült, és számos lehetõséget kapott általa a zenekar, így szerencsére azóta egyáltalán nem unatkozunk!
Nyáron sok fellépésünk volt Balaton körüli rendezvényeken, illetve készültünk eddigi legnagyobb koncertünkre, ami szeptemberben volt az A38 hajó nagytermében. Errõl egy teljes koncertfelvételt is készített a hajó csapata. Azt hittük ezek után lesz idõnk kicsit pihenni, de egy kisebb vidéki koncert után újabb nagyobb megmérettetés várt ránk, ugyanis december elején a Magidom zenekar elõtt léphettünk fel az Akvárium kishall-ban. Nem sokkal ezután megjelent egy új dalunk, ami az Analog Balaton 0112 címû számának feldolgozása.
 
 
Melyik az eddigi legsikeresebb dalotok?
Az "Amik Bennem Most Élnek". Ezt õsszel készítettük el és jelentettük meg. Ez az elsõ olyan klipünk, ami nem egy stúdió- vagy koncertklip, hanem egy történetet dolgoz fel színészek által eljátszva. Ezt szintén a Nortyx csapatával közösen forgattuk, akikkel az elsõ lemezünket is készítettük. A klip nézettsége már meghaladta a 28000 megtekintést, amiért nagyon hálásak vagyunk a rajongóinknak!
 
 
Hogy fogalmaznátok meg zenei stílusotokat?
Ebben sosem voltunk jók, annyi zenei stílus létezik már és nagyon vékony a határ sok között. Nyilván a legegyszerûbb azt mondani rá, hogy igazi magyar alter rock irányt igyekszünk képviselni, de ezzel még mindig elég tág a dolog, hisz ezen belül is annyi különbözõ hangzásvilág van. Az alter rock zene világát egészítjük ki punk, grunge és pszichedelikus elemekkel. Egyszer egy próbán azt fogalmaztuk meg rá, hogy „csillapítós rock”, amit játszunk.
 
 
Hol láthatunk titeket élõben?
A következő Susie & The Pills koncert a Dürer kertben lesz 2023. március 30-án, ahol két másik zenekarral (A Flirt, Cataflamingo) közösen fogunk tartani egy kis zenés-táncos mulatozást. Nyárra is már kezd kialakulni a programunk néhány fesztivál fellépéssel, de ezzel kapcsolatban majd akkor nyilatkozunk, ha kialakult a végleges program.