Újabb rendhagyó feldolgozás karanténban rekedt rockzenészektől

Újabb rendhagyó feldolgozás karanténban rekedt rockzenészektől

Itt a legújabb Locked & Loaded videó!

A Locked & Loaded immár hatodik videójával jelentkezik. Bár eredetileg csak a karantén alatt otthon rekedt zenészek unaloműző zenélgetésének indult a projekt, mostanra mind rajongói bázisa, mind pedig a résztvevők köre jócskán kibővült: jazz-, metál és rockzenészek a legkülönfélébb stílusú feldolgozásokkal igyekeznek az otthon töltött napokba csempészni a groove-ot. 
 
A múlt heti death’n’roll kalandot, az Entombed zenekar Like This With The Devil c. dalát ezen a héten a Tool énekesének másik zenekarától követi egy laza cover, a The Outsider az A Perfect Circle-től.
 
 
A projektet alkotó zenészek csoportja folyamatosan bővül, a jövőben pedig meglepetésvendégekre is lehet számítani. A most megjelent témát az undergroundból jól ismert Wrong Side és Grizzly (Knapp Oszkár – ének), Autopilot (Köge – basszusgitár), illetve Sosevolt (Balogh Dániel – gitár) tagok rakták össze Fekete Andreával (dob – ex-Hellburnt és Autopilot) és Sebők Péterrel (gitár – ex-Fuge) kiegészülve a projekt eddigi gyakorlatához híven „élőben”: mintha koncerten játszottak volna, szóval „amit hallasz, azt látod” módon, hangszerenként egy take-ben.
 
„Tipikusan az a nóta volt ez, amit egy zenekar kedvéért tanultam meg, aztán a fejemre nőtt. Kollár Matyival (Spacedust) jött az ötletünk tavaly, hogy ilyesmi zenét kéne játszani, és ez a dal volt az első, amit összeraktunk. Húztam rá a számat, mert nem igazán tetszett első hallásra, de az első próba utántól kezdve hetekig nem bírtam kiverni a fejemből'' – emlékszik vissza Fekete Andrea a tavalyi vírusmentes békeidőkre.
 
Balogh Dániel hozzáteszi: „Számomra érdekesen alakult eddig ez az év, mivel most már három hónapja karanténban tengődök. Mondhatni, tapasztalt karanténer vagyok. :) Nap közben távmunkában tudok dolgozni, mellette pedig amikor tehetem vagy barkácsolok, vagy zenélek. A karantén miatt sajnos csúsznak a tervezett a dolgok a saját zenekarommal, a Sosevolttal is, de amint lement ez az őrület egy új meglepetésdallal és videoklippel jelentkezünk, illetve a karantén alatt már további új dalok is íródtak. Emellett felfrissülés néha kicsit mással is foglalkozni, így örömmel csatakoztam ehhez a felálláshoz is, amikor Köge megkeresett a dalötlettel. Az A Perfect Circle régi, nagy kedvenc nálam és amikor ennek a számnak végén meghallottam a kinyílós breakdown témát mindíg az járt a fejemben, hogy mennyire király lenne egyszer eljátszani ezt a dalt. Nem gondoltam, hogy ilyen körülmények között kerül rá majd sor, de nagyon örülök, hogy összehoztuk! :)”
 
Az élesben történő felvétel (kép és hang egyszerre, vágatlanul) továbbra is a projekt egyik mottója, és a kollektíva tagjai hétfőnként meglepik a követőiket mindig valami más stílusú nótával, így bevallásuk szerint várható még tőlük ilyen formán a Backstreet Boystól kezdve, a Mars Voltán át az Emperorig minden!