Újra életre kel a Balaton!

Újra életre kel a Balaton!

februártól újra teljes gőzzel indulnak a programok

A január mindig álomittas, pihenős, ilyenkor van "szabadságon a Balaton". De csak pár hétig, februártól újra teljes gőzzel indulnak a programok, lesz DJ a szőlőben, a Szent Donát Birtok összefog a Laposa Birtokkal egy közös vacsora erejéig, a badacsonyi Pláne borteraszra pedig ellátogat a Somló, úgyhogy kitekintünk kicsit.
 
Kicsit úgy érezzük itt a Balatonon, hogy idén kimaradt a tél: ragyogó napsütést ver vissza a víz, és csak reménykedünk, hogy a rügyeket nem éri már fagy. Minden esetre igazi tavaszi kirándulós idő van: érdemes nekiindulni.
 
-- Pláne Péntekek! - Vendég a Somló / BADACSONY, Pláne Badacsony borterasz /02.09. ---
Van egy csöppnyi borvidék, nem is olyan messze a Badacsonytól, amely férfiasabb, keményebb, mint Badacsony. A Plánéban tradicionálisan csak badacsonyi borok vannak, de Tóth Ádámék időnként más borvidékeket is szívesen vendégül látnak. Somló megismerésében Cartwright Éva, a Somlói boltjának tulajdonosa és házigazdája segít és magával hoz pár borászt is, Kis Tomit és Barcza Bálintot biztosan.  
Íme a borsor:
Kis Tamás / Somlói Vándor Pince - MORIC SOMLO Hidden Treasure 2016
(Ez önmagában elég érdekes ám.)
Barcza Bálint / Barcza Pincészet - Juhfark 2016
Tóth Péter / Kőfejtő pince - Juhfark 2016
Balogh Zoltán / Somlói Apátsági Pincészet - Furmint 2015
Géró Péter / Géró Pince - Juhfark 2016
Zsirai Kata / Zsirai Pincészet - Juhfark 2016
Lassan mindig van meglepetés tétel is, úgyhogy már egészen megszokjuk. Most is lesz.
 
 
-- Szent Donát Birtok & Laposa Badacsony birtokkonyha est / CSOPAK, Márga Bisztró / 02.17.  ---
A csopaki Szent Donát Birtok idei első #birtokkonyha estjén a Laposa Birtok vendégeskedik. Ezúttal is 5 fogással és legalább 6 borral készülnek, amelyet 3 séf és 2 borász prezentál a vacsora során. 
Az este sarokpontjai: pisztráng, nyúl, csicsóka, bárány, szarvas, homoktövis, a borok oldalról furmint, olaszrizling, kékfrankos, zeusz. Ráadásul a Szent Donát Birtok 2016-os Márga Furmintja ezen az esten debütál, tekintve, hogy a február immár jó pár éve a furmint hava. 
 
 
-- DJ a szőlőben - LOVE IS IN THE AIR / PALOZNAK, Homola Borterasz / 02.10. ---
12. alkalommal szól a DJ a szőlőben a Homola Borteraszon. Kint röpködhetnek a mínuszok, lehetnek deresek a szőlőtőkék, ez senkit nem zavar, ha táncról van szó.
Bár Valentin nap környékére esik éppen az első bulik, azért nem kell megijedni, Homoláék nem készülnek szívecskés lufiban úszással, és csókmaratont sem rendeznek. Jó hangulatú, egész napos zenés együttlétre lehet készülni 2-től este 10-ig, ahogy mindig. És lehet élvezni:
 

Helyszín: BALATON és környéke