Újra mozog a Strong Deformity

Újra mozog a Strong Deformity

Úgy fest, hogy a legendás magyar modern rock zenekar új lemezt készít: a miértekről Fekete Károly énekest és Kováts Tibor basszusgitárost kérdeztük.

Hogyhogy ismét léteztek, ráadásul két új gitárossal?
 
Kováts Tibor: Most érezzük úgy, hogy újra izgalmas számunkra a történet továbbírása. Sipos Andrissal (Nuke) egy jótékonysági jammelés alkalmával keveredtünk egy random supergroupba, Háni Szabolccsal (S.N.O.T) pedig már ezer éve cimborák vagyunk. 
Fekete Károly: A májusi koncert sajtókampánya  alatt  rengeteg  szakmabelivel találkoztunk, akik  kivétel  nélkül arról  faggattak  minket, mikor szándékozunk  új  lemezzel  megjelenni és arról meséltek, hogy szerintük a  Magic Syrup mennyire meghatározó  helyet  foglal  el  a  rocktörténelemben. Ennyi  év  távlatából  szembesültünk  azzal, hogy sokan emlékeznek ránk.
 
Lesz-e 2016-ban új lemez, és ha igen, mire számítsunk?
 
K.T.: Dolgozunk a dalokon folyamatosan, és amint összeállnak, fel is fogjuk venni. Az irányvonal hasonló, mint a Syrupnál, de szeretnénk új dolgokat kipróbálni, kísérletezni, másféle hangulatokat becsempészni. 
 
Hol lehet titeket legközelebb látni Budapesten, illetve vannak-e lekötött koncertek, akár fesztiválokon, akár klubokban?
 
F.K.: Május 14-én a Depresszió vendégei leszünk a Barba Negrában, és tárgyalunk fesztiválokkal is.
 
Tibi, te Angliában élsz, hogy sikerül összeegyeztetni ezt egy itthon működő zenekarral? 
 
K.T.: Rengeteg repüléssel jár, amit utálok. Annyiból viszont előnyös, hogy nyugodtan dolgozhatok az új dalokon és benne vagyok egy olyan közegben, ami nagyon inspiráló. 
 
 
Fotó: Egri Borisz