Újra Szabad a Színpad!

Újra Szabad a Színpad!

Újabb lehetőség Budapesten működő, feltörekvő, fiatal zenekaroknak

Az ERöMŰVHÁZ Nonprofit Kft. a K11 Művészeti és Kulturális Központ szervezésében pályázatot hirdet Budapesten működő, feltörekvő, fiatal zenekarok és egyéni előadók részére. A verseny kétfordulós, a pályázó zenekarok közül 10 előadó/zenekar juthat a döntőbe.

A jelentkezéshez beküldött anyagok előválogatását a háromtagú szakmai zsűri végzi, melynek tagjai Beck Zoli (zenész, szövegíró, a 30Y zenekar frontembere),Hegyi György (szövegíró, zenész, a Kőbányai Zenei Stúdió zenetanára) és Nagy Kátya (PR- és marketingmenedzer).A tehetségkutatónak nincs műfaji megkötése sem nevezési díja.  

„Az ERöMŰVHÁZ Nonprofit Kft. 2019. novemberében rendezte meg először a Szabad a színpad! könnyűzenei tehetségkutató versenyt. A program elindításával azt a célt tűztük ki, hogy a fiatal (16-30) felnőtt tehetségek számára lehetőséget biztosítsunk a bemutatkozásra, a megmérettetésre és tanulásra a szakma elismert képviselőitől. A csoportosan végzett művészeti tevékenység - mint a közös zenélés is – mindamellett, hogy közösségépítő, életre szóló élményeket, emberi kapcsolatokat, szakmai tudás fejlesztését is magában hordozza. Az első tehetségkutató visszajelzései alapján megállapíthatjuk, hogy elérte célját a rendezvény és mind szakmai mind versenyzői körökben színvonalas, sikeres elismeréseket aratott le. 2019-ben 46 budapesti zenei formáció pályázott, ami számszerűsíti a tehetségkutató programunk sikerességét. fűzte hozzá Sóbujtó-Szabó Betty, az ERöMŰVHÁZ művészeti vezetője.

A jelentkezés menete és feltételei:

●     Kitöltött és aláírt jelentkezési lap (szkennelve)

●     Egy saját szerzemény YouTube-linkje, valamint a dal szövegének elküldése a tehetsegkutato@eromuvhaz.hu e-mail címre

●     A nevezésekben csak saját szerzeményeket fogadunk el, amelyeknek még nincs kiadói változata, országosan terjesztett megjelenése

●     A pályázat amatőr zenekarok és egyéni előadók számára szól, tehát nem jelentkezhetnek rádiós és kiadói múlttal rendelkező zenekarok és egyéni előadók (a saját kiadás és a helyi lokális médiumokban való megjelenés még nem kizáró ok)

●     A jelentkezési határidő: 2021. október 24. vasárnap, éjfél

A döntőbe jutott 10 produkciónak lehetősége nyílik élőben is megmutatni zenei tudását egy 15 perces, maximum 3 dalos minikoncert keretein belül, amit a zsűri rövid, szakmai értékeléssel zár.  A forduló végén a zsűri döntése alapján kihirdetésre kerülnek a díjazottak, a harmadik helyről a közönség dönt majd online szavazás útján.

Díjak

●     Első hely: videóklip-forgatás 950 000 Ft értékben

●     Második hely: fellépési lehetőség 2022-es Művészetek Völgye fesztiválon

●     Harmadik hely: fellépti díjas klubkoncert a K11 Művészeti és Kulturális Központban

●     Különdíj: portfóliófotózás a Lieto Management felajánlásával

A döntőre és eredményhirdetésre 2021. november 27.-én kerül sor a K11 Művészeti és Kulturális Központban (1075 Budapest, Király utca 11.)

A pályázati felhívás, a jelentkezési lap és a részvételi szabályzat www.k11.hu/szabad-a-szinpad oldalról tölthető le.