Újrahasznosított fémekből készült filmes szörnyeket állítanak ki Budapesten

Újrahasznosított fémekből készült filmes szörnyeket állítanak ki Budapesten

Fémszörnyek címmel a filmvilág legnagyobb figuráiból nyílt kiállítás a Savoya Parkban. Az olyan népszerű karaktereket, mint például Csubakka (Csillagok háborúja), Groot (A galaxis őrzői) és Sulley (Szörny Rt.) újrahasznosított fémből építette egy lengyel művészcsoport. A 3-4 méter magas, esetenként 6-7 mázsás robotokat május 22-ig lehet ingyenesen megtekinteni.
 
Népszerű sci-fi és animációs filmek szereplői inspirálták azokat a szobrokat, amelyeket a Fémszörnyek című kiállításon mutatnak be a budapesti Savoya Parkban. Az alkotók, egy lengyel művészcsoport újrahasznosított fémekből, például szerszámokból, mezőgazdasági gépalkatrészekből, autós tartozékokból építette meg a robotokat, amelyek mindegyikét nagyjából ezer alkatrészből rakták össze.
 
A 8 robotból álló kollekcióban a legnagyobb építmény a Transformers: A kihalás kora című filmből a Mercedes AMG GT R. A hossza 4,1 méter, a tömege 680 kilogramm.  A különleges autót 450 óra alatt szerelték össze. A kiállítás része a Szörny Rt-ből Sulley (magassága 2,9 méter, tömege 360 kg, építési ideje 240 óra), a Csillagok háborújából Csubakka (magassága 2,28 méter, tömege 230 kg, építése ideje 180 óra), és A galaxis őrzőiből Groot (magassága 2,4 méter, tömege 280 kg, építési ideje 170 óra) is.
 
Az ingyenes kiállításon május 22-ig  találkozhatnak és fotózkodhatnak a Fémszörnyekkel a látogatók.