Úristen! Audiopoeta klippremier!

Úristen! Audiopoeta klippremier!

"Fontos lenne a művészetet és az érzelmeket megőrizni a zenében, nem pedig kizárólag üzletként vagy megélhetésként tekinteni rá"

A Belényi Mihály nevével összefonódó Audiopoeta egy igazán különleges színfolt a hazai zenei szcénában. Misi 2013 óta ontja magából a széles zenei skálán mozgó, izgalmas trackeket. A költő-rapper dalai főként verseiből születnek, melyekhez az őt körülvevő világ és a benne zajló érzelmek adják számára az inspirációt. Innen is ered az Audiopoeta név.
 
Formabontó, könnyed, humoros, olykor melankolikus szövegei és megjegyezhető dallamai teszik egyrészt egyedivé, másrészt emberközelivé a produkciót. Zeneileg is kifejezetten színes a paletta: a rap, hip-hop és pop stílusjegek mellé kiváló érzékkel csempész elektronikus, dubstep, rock, vagy épp népzenei elemeket dalaiba. Az összhatás minden esetben egy jellegzetes, belevaló hangzásvilágot tükröz.
 
 
Ezúttal egy szókimondó és szarkasztikus dalban kritizálja a popszakma egyes - meg nem nevezett - szereplőit. A szöveget a zeneipar változásai, és a zenészek egy részének átalakulóban lévő gondolkodásmódja ihlette. „Úristen” című szerzeményével azt szeretné üzenni, hogy fontos lenne a művészetet és az érzelmeket megőrizni a zenében, nem pedig kizárólag üzletként vagy megélhetésként tekinteni rá.
 
„A zenét alapvetően azért találták ki az emberek, hogy szórakoztassák magukat. Táncoljanak, énekeljenek a tűz körül. Úgy érzem manapság a zene élménye, célja megváltozott. A legtöbb előadó nem a közönséget, vagy magát akarja szórakoztatni, hanem egyre inkább munkaként tekint rá. Azt gondolom, így eltűnik az érték, a tartalom mind a zenéből, mind a mondanivalóból. Csak ugrálunk a tűz körül egy buta ritmusra, és ha látjuk, hogy más is táncol rá, akkor még inkább rákezdünk. Aggódom, hogy elkopik az emberekből - és ezáltal a dalokból is - az igazi érzelem” – fogalmazott Audiopoeta.
 
Misi lételeme az alkotás. Saját projektjén túl az egyik legismertebb magyar youtuber, Dancsó Péter mellett is tevékenykedik, a Videómánia csatornán megjelent dalok szövegeit ő írta. Sőt, a hozzájuk készült klipeket is ő rendezte. A polihisztor Audiopoeta minden folyamatban részt vesz, az audio és a vizuális világ egyaránt fontos szerepet játszik az életében.