Vácon folytatódik a Hangszert a kézbe

Vácon folytatódik a Hangszert a kézbe

Január 31-től február 2-ig a Madách Imre Művelődési Központban

A váci Madách Imre Művelődési Központban folytatódik a Hangszert a kézbe rendezvénysorozat. A Hangfoglaló Program által indított és a Hangszeresek Országos Szövetsége által megvalósított rendhagyó kiállítás ezzel a 24. állomásához ér és a hetvenezredik látogatóját várja.
 
Január 31-étől február 2-áig, reggel nyolc és este hat óra között, hét szekcióban közel száznegyven hangszer és hangtechnikai berendezés várja mindazokat, akik ellátogatnak a Hangfoglaló Program és a Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) ingyenes rendezvényére, a váci Madách Imre Művelődési Központba. A Hangszert a kézbe utazó kiállításon, a HANOSZ tagságának köszönhetően gitárok, basszusgitárok, ütősök, billentyűsök, elektronikus zenei eszközök, hangtechnikai berendezések illetve világ- és komolyzenei hangszerek is kipróbálhatóak úgy, hogy minden hangszercsoportnál felkészült zenészek, zenetanárok segítik a látogatókat. Mindezek mellett több alkalommal rendhagyó énekórákon is részt vehetnek az érdeklődők, ahol a könnyűzene története mellett speciális hangszerek és többféle közös zenélés is kipróbálható lesz.
 
 
A Hangszert a kézbe rendezvénysorozat 2017 februárjában indult Szolnokon. Az elmúlt két évben minden megyeszékhelyre és a fővárosba eljutott, illetve Debrecenben és Egerben két alkalommal is vendégeskedtek a hangszerek. Tavaly november végén Cegléd adott otthont a kiállítás-sorozatnak, aminek megrendezését eddig négy meghívásos pályázattal, összesen 180 millió forinttal támogatta az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program. Az elmúlt időszakban összesen 112 kiállítási napon, 1120 kiállítási órában, közel hetvenezer látogatója volt a Hangszert a kézbe rendezvényeknek.
 
A kiállítás-sorozat 2019-ben is folytatódik, fővédnökei Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár illetve Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár. Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma által megfogalmazott elvárás, hogy idén lehetőleg járási székhelyekre, illetve olyan megyeszékhelyekre jusson el a kiállítás, ahol még nem járt a Hangszert a kézbe. Ennek része az idei első kiállítás is, aminek a váci Madách Imre Művelődési Központ ad otthont. A váci Hangszert a kézbe eseményt január 31-én 11 órakor Dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Vác egyéni országgyűlési képviselője nyitja meg, köszöntőt pedig Retzler Péter, a Madách Imre Művelődési Központ igazgatója és Bajnai Zsolt, az NKA Hangfoglaló Program Kollégiumának vezetője mondanak.