Van egy jó történeted Budapestről?

Van egy jó történeted Budapestről?

Küldd el a 100 szóban Budapest történetíró pályázatára!

A „100 szóban Budapest” egy történetíró pályázat, ami idén már hetedik alkalommal teremt lehetőséget arra, hogy bepillantást nyerhessünk a budapestiek életébe és megismerjük a városról alkotott véleményüket, méghozzá a saját szavaikon keresztül.
Főkép: Zsuffa Zsanna
 
 
A lényeg, hogy a beküldött írás 100 szóból álljon, és valahogy kapcsolódjon Budapesthez. Hogy milyen módon, annak már csak a kreativitás szabhat határt. Miután kész, már csak fel kell tölteni a 100szobanbudapest.hu felületére. A pályaművek közül háromtagú zsűri választja ki a 100 legizgalmasabbat, amelyeket november 17-én hirdetnek ki egy különleges helyszínen.
 
Kinek szól?
Bárkinek. De tényleg. A lényeg: Budapest.
 
Mi kell hozzá?
Te, egy billentyűzet, esetleg papír, ceruza, na meg persze egy jó sztori Budapestről. Ami a tiéd.
 
Mik a követelmények?
Egy saját, maximum 100 szóból álló sztori, írás, történet, amelynek valamilyen módon Budapesthez kell kapcsolódnia.
 
Mi a határidő?
A saját történet beküldési határideje szeptember 30., szóval igyekezz! Az eredményhirdetés pedig Budapest születésnapján, november 17-én lesz. Ugyan a díjátadóra a Budapest Napon kerül majd sor, a 100 szóban Budapest a hagyományokhoz hűen a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon is megjelenik: október 21-én Gyógyüdülő a tölgyek alatt címmel rendeznek egy megpihenős, elgondolkozós eseményt a margitszigeti ásványvíz-palackozó elhagyott épületében, Bárnai Péter színész közreműködésével.
 
Mik a nyeremények?
A fődíj 100 000 forint! De lesznek egyéb nyeremények is: külön díjazzák a 18 éven aluli versenyzőket, ezenkívül a legjobb 12+1 történetet kortárs magyar grafikusok fogják illusztrálni (amik aztán ki is lesznek állítva), a legjobb 100 pedig írásban is megjelenik majd egy POKET kiskönyvben. Illetve a zsűri kiválasztja a legjobb történeteket, amiket meg is zenésítenek.
 
Kikből áll a zsűri?
A zsűri tagjai idén Boncsér Sára Luca színésznő, Szabó Benedek zenész és Závada Péter költő lesznek.
 
Kik támogatják a pályázatot?
A 100 szóban Budapest pályázat a Mindspace, Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ közös projektjeként, utóbbiak támogatásával valósul meg. A projekt kiemelten fontos a BFTK mint a fővárosi arculat kialakításában főszerepet játszó szervezet számára, hiszen egy élő élettér hangulatát és rejtett történeteit a legszínesebben azok tudják elmesélni, akik benne töltik a mindennapjaikat. (X)