Van élet a belvároson kívül

Van élet a belvároson kívül

Koncertekkel, gasztro- és sportélményekkel vár a dekk

Elterülni egy babzsákfotelekben, felkelni és kapura rúgni párat, bekapni néhány finom falatot és leöblíteni egy jéghideg meggysörrel... vagy csak meghallgatni végre egy jó koncertet: mindezt most egy helyen, a BudapestAréna lábánál teheted meg.
 
Lak Tibor, a cég vezetője mesélt nekünk legújabb szerelemprojektjükről, a dekkről.
 
Miután nehéz helyzetbe kerültek a hazai koncerttermek és szórakozóhelyek, ti igen hamar előálltatok egy megoldással. Hogyan született meg a dekk ötlete?
A kollégáknak a BudapestAréna több mint egy munkahely, imádják a nyüzsgő rendezvényeket, a hangulatot, így a kötelező zárás miatti élettelen üres ház szíven ütötte őket. A dekk ötlete alulról jövő kezdeményezés volt, hogy újra érezhessék a szervezés, lebonyolítás, vendéglátás örömét. A koncepció része, hogy a rendezvényszervező kollégák a hely megnyitásával járó szervezésen túl – a ház catering partnerének felügyelete mellett – a
pultba is beálljanak, így találkozva a kikapcsolódni vágyó vendégekkel.
 
Mi volt az alapkoncepció? Szerettétek volna az Aréna hangulatát hozni, vagy inkább teljesen új irányt vettetek fel?
Amikor kitaláltuk a dekk koncepcióját, akkor még a létszámkorláttól függetlenül minden koncert tiltva volt, így az elképzelés inkább egy közösségi tér volt. Tágas területen, sörpadokon, fotelokban, babzsákokban lehet kényelmesen helyet foglalni, a pultnál pedig a kollégák várják a rendeléseket. A helyet úgy próbáltuk meg egyedivé és mássá tenni, mint más vendéglátó teraszok, hogy összegyűjtöttük számos sporteszközt, és kitelepítettük azokat a dekkre, lehetőséget nyújtva ezzel akár családok számára is, hogy kikapcsolódjanak egy-egy frissítő ital elkortyolása mellett. Aztán az 500 fős koncertek engedélyezésével megjött a lehetőség, hogy picit visszahozzunk az Aréna hangulatból koncertek formájában, így felépül egy színpad, megfelelő hang- és fénytechnikával.
 
Ezen az említett színpadon már olyan előadók is megfordultak, mint például Tóth Gabi. A továbbiakban is terveztek hasonló eseményeket?
Az Animal Cannibals koncertje volt az első, majd Tóth Gabi koncertje volt a második eseményünk, július 30-án pedig Lobó-Szalóky Lázár látogatott el hozzánk. Caramel koncertjét a kedvezőtlen időjárás miatt sajnos el kellett tolnunk egy héttel, így aki szeretne jönni, annak még van lehetősége most szombatra, azaz augusztus 1-re jegyet váltani. Egyeztetés alatt vannak még fellépők, bízunk benne, hogy hamarosan újabb neveket jelenthetünk be, de addig is biztosan tudjuk mondani, hogy több estén is dj-k játsszák a zenét a közönségnek.
 
Említetted, hogy telepítettetek ki sporteszközöket is...
Így van! Sportolási - kikapcsolódási lehetőségekből széles a választék. Vannak kisméretű kapuk, ha focizni szeretne valaki, kosárpalánkok, ping-pong asztal – ütőt a kollégák a pultnál örömmel adnak kölcsön –, csocsóasztal, de a nemrég újdonságként berobbant teqball asztal is kipróbálható nálunk.
 
Mesélj egy kicsit a gasztronómiai felhozatalról: milyen ételeket és italokat lehet nálatok élvezni?
Italkínálatunk jellemzően a megszokott termékkört hozza, azaz van csapot sör, különböző üveges sörök, meggysör, borok, fröccsök, pezsgők, long drinkek és persze számos üdítő. Az ételkínálat alapvetően egyszerű: hot-dog, és kétféle lepény (sajtos-sonkás és spenótos) választható, ugyanakkor lehetőséget biztosítunk céges rendezvények megtartására is, amikor a megrendelő egyedi igényei alapján tudunk menüsort összeállítani.
 
Mit gondolsz, mi az, ami kivonzhatja az embereket hozzátok, ahelyett, hogy a belvárosban maradjanak?
Ami előnye a BudapestArénának, az előnye most a dekknek is. A megközelíthetősége verhetetlen. Itt van a metró megálló, az 1-es villamos, számos busz és troli, továbbá egy Volánbusz pályaudvar. Ha pedig valaki autóval szeretne jönni, akkor ennél közelebb nehéz parkolni, ugyanis közvetlenül a dekk alatt az Aréna parkolóháza van. Ha már a parkolóház szóba került, akkor annak második emeletén egy kiváló gokart pálya is van, így tényleg sok
kikapcsolódási lehetőség van családoknak, baráti társaságoknak. Természetesen a dekk kutyabarát is, így örömmel látjuk a négylábúakkal érkező vendégeket is.
 
Hogyan látjátok most a jövőtöket, akár a dekk akár az Aréna szempontjából? Vannak esetleg tervezett fejlesztések, bővülések, vagy most ti is inkább „befelé” figyeltek?
Szeretjük a dekk projektet, és folyamatosan gondolkozunk rajta, hogy milyen újdonságokkal lehetne fejleszteni. Bízunk benne, hogy az emberek megszeretik, és jövőre is visszatérhetünk vele a jó időben, de természetesen örömmel rendeznénk már újra eseményeket a házban is. Persze az emberek egészsége az első, de amint lehet, szeretnénk, ha a most élettelen házat újra a telt házas koncertek hangulata, a sporteseményeken a szurkolók keltette hangulat vagy akár a kiállítások, szakmai konferenciák légköre töltené meg.