Van mit elmondani

Van mit elmondani

Kowalsky meg a Vega

10 nagylemez, európai turné, folyamatos teltházak és dupla platinák.
A Kowalsky Meg A Vega nemrég adta ki legújabb, Árnyék és Fény című nagylemezét, aminek lemezbemutató nagykoncertje május 4-én lesz a Barba Negra Trackben, ami egyébként már be is telt. A frontembert és a basszusgitárost kérdeztük.
 
 
Rengeteg telt ház, milliós megtekintések, mégsem vagytok annyira jelen a médiában. Minek köszönhető ez a töretlen népszerűség?
 
Kowa: A dalokban megfogalmazott üzenet lényegi esszenciája és annak alapvető indíttatása egyfajta integráció. Erre nyilván nagyobb igény mutatkozik, mint az elmúlt évtizedekben bármikor. Tehát egyrészről a szövegek, az üzenet az ami az erejét, legfőbb okát képezheti, a zenekar iránt mutatott érdeklődés mértékének. Másrészről nem tudom, hány csapat van ma az országban, amely annyira sokat és lelkesen dolgozna – gyakran éjt nappallá téve – a háttérben, mint az a több mint húszfős csapat, amely a Kowalsky Meg a Vega teamet képezi.
 
A májusi lemezbemutató is már telt ház. Mire lehet majd számítani a budapesti bulin?
 
Jimmy: Miután a Barba Negra Track lemezbemutató eseményünk már hetek óta teltházas, ezért még egy budapesti lemezbemutató koncertet hirdetett meg a zenekar a Budapest Parkban! Mindkét koncerten igyekszünk megismételni a debreceni Főnix csarnokos koncertünket, nyilván ezeken a helyszíneken is a 10. nagylemezünk képezik a dalok jelentős részét!
 
 
Nemrég lett vége az európia kiruccanásotoknak. Milyen volt a turné, merre jártatok? Milyen az ottani közönség?
 
Jimmy: Egy időutazás volt a zenekar számára! Újra 2013-ban éreztük magunkat, amikor még nem nagy látvánnyal érkeztünk 1-1 helyszínre, amikor 300-400 ember járt a koncertjeinkre! Nagyon hálásak voltunk a kint élő honfitársainknak, hogy ilyen jó hangulatú estéket hoztunk össze közösen velük! Voltak helyszínek ahol itthonról is velünk tartottak néhányan! Biztos hogy lesz folytatása mert mindenki nagyon jól érezte magát, különösen mikor az egész Kowalsky Meg A Vega csapat együtt utazott… Csapatépítő tréning is volt egyben!
 
 
Hogy fogadta a közönségetek az Árnyék és Fényt?
 
Jimmy: Nagy volt a várakozás a lemezzel kapcsolatban, és a visszajelzések alapján mondhatjuk, hogy sikeres a zenekar 10. nagylemeze! Természetesen a klipes dalok nézettsége és a lemezeladási adatok is ezt mutatják, amiért nagyon hálásak vagyunk!!! Első héten dupla platina minősítést ért el a lemez!
 
10 nagylemez nem kevés. Van még mit elmondani?
 
Kowa: Az általunk megfogalmazott üzenet témája egyszerűen kimeríthetetlen tárházat képez. Akárcsak például a szanszkrit nyelven lejegyzett Védák. Az élet minden területét érintő, annak okaira, lehetőségeire, következményeire, szövevényes összefüggéseire elképesztő aprólékossággal fényt derítő ősi írás eddig sem titkolt hatással van és volt munkásságunkra. Elmondani tehát bőven van mit, ha Isten is úgy akarja, és ad hozzá erőt, kompetenciát.
 
Császár Gergő