„Van nálunk energia bőven!”

„Van nálunk energia bőven!”

Budapest legmenőbb csajbandája egyre feljebb tör: itt a legújabb videó, két nap múlva pedig érkezik az első EP, a HolyPopChickRock, amit még ebben a hónapban élőben is bemutatnak a lányok születésnapjuk alkalmából a Gozsdu Manó Klubban.

Lahucsky Krisztivel, a zenekar gitárosával beszélgettünk. 
 
Az új klipben sem nagyon mutogatjátok magatokat. 
 
Már volt magamutogatós klipünk, a legelső, a Barchoba. A következőt is ilyenre tervezzük, de a legutóbbi kettő másról szólt. A Táncolj velem-ben egy fiktív figura került középpontba. Ő egy nagyon kedves színész barátunk, Baradlay Viktor. Szerintünk baromi jó karakter, és ő is örült, hogy felkértük erre a szerepre. Gyakorlatilag egy őrült rajongó otthoni ámokfutását adja elő. Több ötlet is felmerült, de figyelembe véve az idő- és költségkorlátokat, végül arra jutottunk, hogy legyen egy ilyen jópofa, egyszereplős, egysnittes klip, amit aztán sikerült saját ötletekkel is tarkítanunk. 
 
Azért beindult a HolyChicks körül az élet és egyre több a hallgatni való is mostanában!
 
Nyilván még messze vagyunk a nagyságtól és a halhatatlanságtól, de most tényleg kapott egy lendületet a zenekar. Itt a harmadik klip, jön az EP, és ezután sem fogunk megállni. 
Az EP-n négy elég különböző dal szerepel, és a négyességet reprezentálja, ezért is lett a címe HolyPopChickRock. A Holy a kicsit szentimentálisabb hangulatú Jó reggelt, a Pop egyértelműen a most megjelenő, könnyedebb Táncolj velem, a Chick a szakítós Nincs viszlát, a Rock pedig a keményebb hangvételű Barchoba. Azért is ilyen eklektikus az EP, mert ezek az első számaink, amik közül mondjuk a Barchoba már akkor megszületett, mikor a csajok még Fluor mögött zenéltek. A végeredmény viszont mindannyiunk stílusát tükrözi. 
 
Hogyan fogadnak titeket a koncerteken?
 
Nem panaszkodhatunk. Előzenekarként játszottunk mostanában, és elég jó fogadtatásunk volt. Jó látni, hogy egyre többen vagyunk. Nemrég Eric Martin előtt léptünk fel akusztikusan, de játszottunk Müller Péterék előtt is. Hunyi valahogy midig megtalálja a közös hangot az emberekkel, a nyitottsága és pozitivitása lerí a színpadról, és úgy vesszük észre, még mindig kuriózumnak számít az is, hogy lányok zenélnek együtt. 
 
Másabb, mikor lányok zenélnek együtt?
 
Nem bontanám ezt nemekre, a fiúk és a lányok is elsősorban zenészek. A lányokra vetített poénok nyilván egy ilyen közegben hangsúlyosabban megjelennek, de rivalizálásról szó sincs, nagyon jól megértjük egymást. Van nálunk energia bőven! Szeretnénk, ha látnák az emberek, hogy a csajok is jól oda tudnak pirítani a színpadon, de nem csak erre szeretnénk építeni. Jó lenne, ha a saját zenénkért, saját magunkért szeretnének minket. Öt elég különböző stílusú és gondolkodású ember vagyunk, de van egy közös pont.
 
Mi ez a közös pont?
 
Mindenképp a zene szeretete. Szeretünk élni! Sokat szoktunk együtt bulizni, és azok a bulik általában nem mondhatók rövidnek vagy lightosnak. Sok mindenben hasonlítunk, mégis mindannyiunknak megvan a maga zenei stílusa és emberi oldala. Mondhatni egy Spice Girls. 
 
Akik február 25-én második születésnapjukat ünneplik. Kivételes estére számíthatunk?
 
Elég színes lesz. A Headbengs-es és Junkie Jack Flash-es srácokkal, Gergővel és Szabival játsszunk egy közös dalt. Velük turnéztunk az elmúlt időszakban. A Mocsok 1 Kölykökkel is szövetkezni fogunk, Pulius Tomi és Hunyi akusztikusan is fognak játszani egy kicsit. Igazi össznépi banzáj lesz a barátainkkal. Mi meg gőzerővel készülünk! 
 
mm.alvajaro