OHNODY:

OHNODY: "Várjuk, hogy újra színpadon legyünk'

Hegyi Dóri interjú

Október 31-én egy igazán különleges estére lehet számítani a Várkert Bazárban, ahol egy este két nagyszerű előadónő ad két egyedülálló koncertet: Antonia Vai svéd/magyar dalszerző-énekesnő és zenekara, valamint az Artisjus Junior díjas Hegyi Dóri, azaz OHNODY zenei projektje.
Főkép: Földi Ádám
 
Az Artisjus Junior-díjas OHNODY (aka Hegyi Dóri) zenei projektjében különböző művészeti irányokat ötvöz valamilyen koncepcionális elképzelés mentén. Előadásaiban minimalista rajzai, mély és őszinte versei és érzelmes énekhangja olvad össze. A zenei és vizuális világban rejlő apró részletek, a rímeken és a vonalakon keresztül mind Dóri víziójának a kivetülései. A produkció különleges hangszerelésben áll színpadra sok zenésszel megfűszerezve. Kérdéseinkre OHNODY válaszol.
 
Milyen volt a nyári, „koncertmentes” időszak?
 
Összességében hasznosnak éltem meg ezt a szünetet. Az életem szempontjából fontos időszak ez, mert így fel tudok készülni lélekben és mentálisan is a helyzet megszűnése utáni hajtásra. Bízom benne, hogy ha nem is hamarosan, de eljön ez az idő. Emellett együttérzek azokkal, akiknek ez az időszak lelkileg is és mindenhogyan terhelt volt.
 
Mivel készültök az október 31-i koncertre? Milyen produkcióra lehet tőletek számítani?
 
Egy zenekarral adom elő az eddig elektronikus formában hallott dalaimat, lehet, lesz meglepi ezen felül is. Szerintem az összes résztvevő nevében mondhatom, hogy izgatottak vagyunk és várjuk, hogy újra színpadon legyünk. Érdemes eljönni, meghallgatni, mert izgalmas a projekt.
 
Mit gondolsz Antonia zenéjéről, művészetéről? Hogyan jött a közös koncert ötlete?
 
Tisztelem Antoniát. Több szempontból érzek vele közösséget. Erős nőnek tartom, tetszik az, ahogy kifejezi magát a művészetében. Inspirálónak tartom őt. A közös koncert is ezért merült fel, mindkettőnket ugyanaz a menedzser képvisel, és örülök, hogy megszervezte ezt nekünk. (X)