Végre egy nemzetközi fesztivál a belvárosban! - A BUSH ismét megtölti élettel Budapest klubjait

Végre egy nemzetközi fesztivál a belvárosban! - A BUSH ismét megtölti élettel Budapest klubjait

A BUSH a tavalyi rendhagyó év után október 21-22-én újra megtölti Budapest klubjait a legizgalmasabb kelet-európai előadókkal. Nappal zeneipari fejtágítás a Fészek Klubba visszatérő szakmai konferencián, ahol a nemzetközi és a hazai zeneipar legjobb szakembereitől lehet tanulni, este pedig a város legújabb klubjaiba és különleges helyszíneire viszik el új kedvenc zenéidet. Csak, hogy elmondhasd: ott voltam, before it was cool. 
A Budapest Showcase Hub-on összesen 13 ország 40 izgalmas előadóját ismerhetjük meg, akiket 6 különböző klubban lehet majd elcsípni. Ezek között jól bejáratott helyek, most nyíló zenei terek és egy különleges, az éjszakai életben nem bejáratott helyszín is szerepel.
 
 
Táncoltál már zsinagógában? Most a frissen felújított Rumbach zsinagóga csodaszép falai közt megteheted. Itt fog fellépni Niklas Paschburg, ünnepelt német zeneszerző is, akinek zenéje a klasszikus (zongorát és zeneszerzést tanult), az ambient és a pop között lebeg, egyfajta ambient chill-out hangulatot megteremtve. 
A klubok sorában  újoncként szerepel még a Turbina, amely ősszel nyitja meg kapuit a Palotanegyed szélén és ahol két helyszínen váltják majd egymást a fellépők. Ezen kívül a fesztiválozók a két nap alatt még többek közt  olyan bejáratott koncerthelyszíneken fedezhetik fel majd új kedvenceiket, mint az A38 Hajó, az újra nyíló Gödör Underground vagy a Toldi Klub.
 
A névsor ezúttal is a régió legígéretesebb és legfrissebb előadóiból áll majd össze a Balkántól a Baltikumig, így lesz „posztszovjet Stranger Things”, orosz ambient, szerb garázs punk, álmodozós crydance és kelet-európai pop is. A lista még nem teljes, de Spotify-on máris ajánlott ezeket a neveket beütni: GOLAN (RO), Annna (LV), Dlina Volny (BY), Badfocus (CZ), Disappeared Completely (UA), Fjordwalker (RU), GURT (O) (UA), Ina West (PL), Lucia (RO), Luvver (SK), Sajzerbiterlemon (SRB), Stroon (SK), VIAH (CZ).
 
Egy biztos, régen dúskálhattunk Budapesten egy ilyen nemzetközi line-upban, de októberben végre ismét klubról-klubra járva pótolhatjuk lemaradásunkat. Persze, ezúttal sem lesz hiány hazai fellépőkből: a nemzetközi porondon már többször bizonyított, illetve először esélyt kapó előadók közt lesz az Amoeba, Áron András & The Black Circle Orchestra, Barabás Lőrinc, Boggie, a Jazzbois, O’ Sullivan, Perrin, a Shell Beach és a Törzs is.
 
A BUSH ahogy minden évben, nemcsak a zenészeket, de a zeneipari szakembereket is összehozza, hogy megvitassák a szakma legaktuálisabb témáit és alámerüljenek ők is a zenei felfedezésekben, új együttműködésekre leljenek.
“100 év után újra bejelentkeztek a Tomboló 20-as évek, amihez kénytelenek vagyunk mi is alkalmazkodni. Amikor nem tudod mi lesz holnap, csak a mának lehet élni, ami bátrabbá és szabadabbá tesz. Ebből még nagyon jó dolgok is kisülhetnek, ezeknek járunk utána idén”- meséli a konferencia kapcsán Horváth Renátó, a BUSH egyik alapítója.
 
 
Az idei konferencia visszaköltözik a Fészekbe, ahol többek között olyan prominens szakembereket köszönthetünk, mint Patrick Ross, a Music Ally vezetője, Jake Beaumont-Nesbitt, a brit International Music Managers Forum igazgatója vagy Carina Sava, a Watermelon Agency alapítója, a román zeneipar női úttörője. A kerekasztalbeszélgetések érintik az elmúlt másfél év változásait, de már a jövőbe tekintenek. A BUSH két kedvelt szekciója is visszatér: a Granturismón külföldi bookerekkel, fesztiválszervezőkkel „gyors randizhatunk” végre személyesen, míg a Listening Session keretében a kiválasztott előadók komoly szakmai visszajelzéseket kaphatnak zenéjükre. 
 
A Budapest Showcase Hub október 21-22-én a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál részeként valósul meg. A super early bird jegyekre hamarosan a weboldalon lehet lecsapni, legfrissebb infókért pedig irány a BUSH Facebook-oldala.
 
Fotók: Sinco, Natalia Luzenko