Very Cool People

Very Cool People

A funk és soul zenét játszó Very Cool People zenekar visszatér Romániába és Magyarországra

Most ősszel a legismertebb funk zenekar Lettországból, a Very Cool People(VCP), másodízben látogat el Közép-Európába. A turné Vilniusban kezdődik október 12-én a Tamsta klubban, ezt pedig két-két koncert Magyarországon illetve Romániában fogja követni, majd Szerbiában lévő három fellépésük után egy Szlovéniai koncerttel fogják zárni az idei Közép-Európa-i kalandjaikat.
 
“Nagyon örülünk, hogy visszatérünk Magyarországra és Romániába idén. Nagy élveztük tavaly a fellépéseinket Budapesten a Szimpla Kert-ben és a Babel Camp-ben Balatonbogláron, az emberek és a vendéglátás csodálatos volt, így nagyon boldogak vagyunk, hogy ezeken a helyeken újra zenélhetünk. A tavalyi 5 koncertünk Romániában közreműködve a helyi Funkorporation zenekarral felejthetetlen volt. A kollaborálás gyümölcseként meg is született az “Off The Ground” című dal, amely az új “Caution! Contains Words” albumunkon is meghallgatható, a felvételen pedig Hannah ls Erika énekel, akik a Funkorporation énekesnői. Idén vissza fogunk térni a Kolozsvár-i Atelier Café-ba és meg fogunk ismerkedni egy új helyszínnel is amely Temesváron található és a neve Taverna, ez egy nagyon jó helynek tünik ahol olyan nevek fordultak meg mint például Fred Weslet, aki egy soul legenda.” – mondja a VCP frontembere, Elvijs Grafcovs.
 
Koncert dátumok és helyszínek:
12.10. Tamsta, Vilnius, Litvánia
22.10. Guitarist session, Prauliena, Látvia
30.10. Szimpla Kert, Budapest, Magyarország
31.10. Atelier Club, Cluj Napoca, Romania
01.11. Taverna Timisoara, Timisoara, Románia
02.11. Strogi Centar, Belgrade, Serbia
03.11.-04.11. tbc, Serbia
06.11. Babel Camp, Balatonboglar, Magyarország
07.11. Jazz Paradise/ Jazz Club Gajo, Ljubljana, Szlovénia
 
2019-ben a VCP a legnagyobb európai showcase fesztiválon, az “Eurosonic Noorderslag 2019”-n is fellépett hollandiában. A nyár alatt a zenekar a baltikumban és németországban is több fesztiválon megmutattam magát: “Görlitz Jazz Festival” (Görlitz, Németország),“Bliuzo Naktys” (Varniai, Litvánia), “Tintes Svētki” (Valmiera, Lettország), “Saulkrasti Jazz” (Saulkrasti, Lettország), “Positivus” (Salacgrīva, Lettország), ''Augustibluus'' (Haapsalu, Észtország), ''Summersound'' (Liepaja, Lettország), “Siauliai Jazz 2019” (Siauliai, Litvánia), stb.
 
Nagyon erős funk, soul és jazz alapokkal és ezekbe bele dolgozva a surf, klezmer, rock, punk és hip-hop behatásokat nincs hiánya a zenerkarban az energiának, a füllbemászó ritmusoknak, a forró melódiáknak és az életerőnek. Eddig a zenekar 6 albummal büszkélkedhet amelyek közül az utolsó 2019-ben jelent meg, melynek a címe: “Caution! Contains Words!”. A hamarosan következő turné pénzügyi támogatásnak örvend az Állami Kulturális Alap Alapítványtól(State Culture Capital Foundation).