Vörös Janka X NEWSERIES KLIPPREMIER!

Vörös Janka X NEWSERIES KLIPPREMIER!

Férfi és nő, hatás és ellenhatás: What I Am Waiting For

Vörös Janka énekesnőt a jazzberkekben jártas hallgatóság számára nem kell bemutatni, korábbi formációival (Vörös Janka Group, e-Series) szinte az összes létező helyen fellépett már. Az e-Series-szel egy lemeze is megjelent (introduction 2014, TIM Produkció), valamint közönségdíjakat is nyert (Group: Jazzy Dalverseny 2014, e-Series: Müpa Jazz Showcase 2017).
 
Mindezen túl egyénileg is olyan megtiszteltetésekben volt része, mint 2010-ban az I. Országos Jazzverseny I. helyezése (jazz-ének kat.), 2014-ben az Ablakos Lakatos jazz előadóművészi ösztöndíj (Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Sólyom-ösztöndíj (2015). Pop oldalról viszont a Hősök énekesnője volt 2013 és 2017 között, valamint más produkciókban is szerepelt és szerepel a mai napig.
 
 
A NEWSERIES 2019-ben alakult, funk- és bluesvonalon mozog zeneiségük, elektronikus jazzel keveredve. Első lemezük márciusban jelenik meg a főbb zenei platformokon What Am I Waiting For címmel, 7 saját dallal angol nyelven.
 
A zenekar:
Vörös Janka – ének, dalszövegek
Fövenyi Máté (Freddie) – gitár, zeneszerzés, hangszerelés
Gudics Martin (Király Viktor, Freddie, Gudics Twins, Peet Project) – basszusgitár 
Gudics Marcell (The Biebers, Gudics Twins, Peet Project) – dob

A klip és a dal a férfi-női találkozásokról szól, azoknak a hatásáról és ellenhatásáról: valamint arról, hogy bizonyos idő elteltével tudjuk-e egyáltalán magunkat és a minket ért hatásokat objektíve megítélni.
 
 
A lemez címadó dalára esett a választás:
 
 
„A sztori alapvetően egyszerű, viszont a szájbarágósság elkerülése végett szabadon hagytuk a nézők-hallgatók fantáziáját, sőt ettől kissé álomszerű a videó. Fontos volt, hogy bemutathassuk a zenekart magát is, ezért kicsit lassabbak a vágások, valamint kiemelkedő a zenekari rész, amit krán segítségével rögzítettünk. A videóban egyébként feltűnik a 70-es évek egyik ikonikus autója, egy Pontiac Firebird is!
mesélte a frontember.
 
A klipet Czukor Zoli rendezte, vágta és színezte,
továbbá: Szőr Olivér (DoP), Uzsák-Lengyel Tamás (világosító), Schramm Karesz (füst), Kajári Dina (styling)
Helyszínül a székesfehérvári SZÉPHŐ fűtőerőmű területét választották.