Wu-Tang Clan: A Better Tomorrow - Így hallottuk tavaly a rap-pionírok legújabb lemezét

Wu-Tang Clan: A Better Tomorrow - Így hallottuk tavaly a rap-pionírok legújabb lemezét

A rap 9 fős New York-i alappillére holnap, július 7-én a Budapest Parkban személyesen ad ízelítőt a tavalyi, soul-lal gazdagon nyakon öntött lemezből.

A Wu-Tang Clan 1993-as megalakulása óta a kilencvenes évek legforradalmibb, úttörő rapzenekaraként építi a műfajt. Vizionárius hozzáállásuk gyakorlatilag kifordította a megszokott társulási szokásokat, nem egy zártláncú csapatot építettek, hanem egy lazakötésű kollektívát, miközben tudatosan arra törekedtek, hogy a lehető legtöbb side-projektet megvalósítsák. Így jött létre a 19 válogatásalbum is, nem mellesleg pedig mind a 9 tag világsztárrá vált.

Ahogy arról szinte elsőként hírt adtunk tavaly télen, a Wu Tang Clan legfrissebb lemezével visszatért a soul-gyökerekhez, ezzel együtt harcos rapet hozott a 15 trackes albumon, amely hét évvel a legutóbbi stúdióalbum után jelent meg. Lendületes, ragacsos alapok, és egy sokkal érettebb hozzáállás hallható a dalokon.


Ahogy glam benton kollégánk kifejtette az akkori Rockstar Magazinban:

„A korai kilencvenes években minden jobb volt…” – valljuk be, a megkeseredett harmincasok ehhez hasonló sirámai nem nélkülöznek mindenféle alapot. A megállapítás különösen igaznak tűnik, ha a hiphopot vesszük alapul. A mai vocoderre vinnyogós, r’n’b-vel felpuhított, grime-os mezőnyben gigászi felüdülést jelent egy olyan old school megközelítésű lemez, mint a Wu Tang Clan legújabb kiadványa. És bár szó sincs arról, hogy az A Better Tomorrow életük főműve lenne, ugyanis a töltelékdalok száma és a 66 perces játékidő is egyaránt túl sok ehhez. De ettől még bőven jólesik hallgatni.

Esemény: https://www.facebook.com/events/439784732861388/