„Bárki beküldheti kedvenc, saját tetkóját”

„Bárki beküldheti kedvenc, saját tetkóját”

X. Tattoo The Sun Fesztivál

Idén is lesz Tattoo The Sun Fesztivál, sőt, immáron 10. alkalommal, ami elsősorban most nem is a kerek évforduló miatt lesz érdekes, hanem a körülmények kényszere árnyékolta rendhagyó programterv miatt, de ez kicsit sem szegi a szervezők kedvét. Kérdéseinkre Körmöczi Péter válaszol.
 
Interjú: Császár Gergő
 
 
Gondolom, nem így terveztétek a jubileumi eseményt…
 
Három színpadon lettek volna élő koncertek, és egy teremben pedig tetováló stúdiók dolgoztak volna. A metálzenekarok egy része, illetve a rapcsapatok teljes egészében kimaradtak most így a programból. Nagyon szerettünk volna nyitni ebbe az irányba is, felültetni kicsit az eseményt a Cadaveres zenekar rap/metal crossover anyagára. Lettek volna élőben is közös kollabok. Sajnos ez is elmarad most. Egy teremre szorítkozik a program, a házigazda Cada és WMD mellett jön a Beerzebub és a két lemezbemutatós csapat, a Divided és az Omega Diatribe. Zseniális 2 lemezt tettek le az asztalra, úgyhogy szóljon az este most róluk!
 
Milyen programok lesznek a koncerteken kívül?
 
A koncerteken kívül díjazzuk a tetoválás-szépségverseny helyezettjeit (összesen 120 000 Ft értékű tetoválás utalvány kerül kiosztásra). Kátai Tomi (Gire, Thy Catafalque) kiállítása lesz majd látható az előtérben, és találkozhatnak az érdeklődők az Anima Prizma Mozgásműhely tagjaival is a rendezvényen.
 
Hogyan helyezitek középpontba magát a tetoválást az eseményen?
 
Elindult az esemény oldalán egy szépségverseny, ahol a tetoválások viselőit – és kivételesen nem a készítőit – díjazzuk, ami pont a különlegessége ennek a dolognak. Bárki beküldheti kedvenc, saját tetkóját, aztán jöhetnek a like-ok, majd a szakmai zsűri (a Magic Tattoo stúdió, a Ritual Tattoo és a Visions Tattoo képviseletében) kiértékeli a végeredményt. Várjuk továbbra is a fotókat ide: eviline666@gmail.com
 
Milyen korlátozásokra, illetve biztonsági intézkedésekre lehet készülni?
 
500 fő a max. nézőszám limit ugye, amibe beletartoznak a zenekarok tagjai, illetve a személyzet is, tehát érdemes lecsapni elővételbe a jegyekre, amik vészesen fogynak. A bejáratnál mindenki ellenőrizve lesz, lázasan, betegen ne induljatok el!
 
Milyen hatással volt/van a koronavírus a tetováló iparra?
 
A fodrászokon kívül minden szolgáltató le volt állítva, köztünk mi is. Két hónap után indultak újra az üzletek, szerencsére az emberek tetoválás utáni vágya nem csillapodott! Reméljük nem lesz második hullám, mert az mindenkinek odacsapna…