Zenekar és dalpremier: Bad Acrobats

Zenekar és dalpremier: Bad Acrobats

Itt csekkolhatod a ''Wild World'' klipjét!

A budapesti Bad Acrobats zenekart 2018-ban alapította Békési Fanni (Fänó, ex-Kalef), Rácsai Mátyás, Seres Balázs és a kiemelkedően tehetséges női dobos, számos hazai zenekart megjárt Mikolai Petra (Ligeti Gyuri Álomgyára).
 
A zenekar tagjai előző formációikkal olyan jelentős helyeken léptek fel, mint a Sziget fesztivál, Akvárium, A38, illetve a Barba Negra klub. Stílusukat alter-popként definiálják, a 80-as évek szintipopját keverik a modern indie rock hangzással. Olyan előadók hatottak az együttesre, mint a Two Door Cinema Club, Metric, vagy a Killers, de a Florence and the Machine zenei hatása is felismerhető. Pimaszul őszinte, angol nyelvű dalaikat Fanó szerzi, aki első szólóanyagát Ryan O’Shaughnessy produceri közreműködésével rögzítette Dublinban.
 
Wild World című első single-jük ugródeszkaként szolgál a zenekar nevét viselő, 5 dalt tartalmazó debütáló kislemezhez, mely 2019 őszén jelenik meg. A hamarosan megjelenő stúdióanyagot a Supersize Recordingben készítették, Ligeti Gyuri produceri munkájával. Erről készült egy bemutatkozó videó is Varga Gábor ‘Vargosz’ és Varga Soma közreműködésével.
 
A szövegek lélekig hatolóan személyes hangvételűek, beleértve a most megjelenő Wild Worldét is.
 
“Miről szól? Természetesen a személyes drámámról... A magját tekintve egy szerelmi vallomás, ugyanakkor egy sztorit mesél el egy tulajdonképpen majdnem megtörtént fatális ballépésről” - mondja nevetve a zenekar énekesnője.