Zenével az ittas vezetés ellen!

Zenével az ittas vezetés ellen!

Új klippjében együtt zenél az Intim Torna Illegál és a rendőrség

Hazánkban eddig egyedülálló módon fogott össze az ittas vezetés visszaszorításáért az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB), a HEINEKEN Hungária és az Intim Torna Illegál zenekar.
 
A veszélyes társadalmi jelenségről az ITI önálló számot írt és klipet forgatott, amit  a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Töréspont c. baleset- megelőzési rendezvényén mutattak be. Az együttműködést nem csak a három szereplő összefogása teszi különlegessé, de az is, hogy a Készenléti Rendőrség rezesbandája is hallható a számban, akik fellépnek majd a zenekar június 20.-i koncertjén is a Budapest Parkban.
 
Az ittasan okozott baleseteknek az összes személysérüléses közúti baleseten belüli aránya a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2010. évi 11,5%-ról 2018 végére 8,5%-ra változott, vagyis napjainkban minden tizenkettedik személysérüléses közúti balesetet okozott ittas személy. Az ittasan okozott baleseteken belül legnagyobb arányban a személygépkocsi vezetők vannak jelen, nagységrendileg 55 százalékos arányban. Második helyen viszont az ittas kerékpárosok állnak, részarányuk 23 százalék.
 
„Sajnálatos módon számos olyan ismerősünk van, aki ittas állapotban okozott balesetet vagy ittas vezető ütötte el őket, ezért különösen fontos volt számunkra, hogy igent mondjuk a HEINEKEN felkérésére és írjunk egy dalt ezért a jó ügyért. Nagyon örülünk, hogy a kampányhoz örömmel csatlakozott az ORFK-OBB is, így egy közös projekt alakult ki, ami mindhárom résztvevőnek kulcsfontosságú ügy. Zenészként rengeteget vagyunk az utakon éjszaka, amikor az ittas vezetők okozta balesetek esélye nagyobb. A biztonságos hazatérés mindenkinek kulcskérdés. Reméljük, hogy a dalban megfogalmazott üzenettel rengeteg rajongót - fiatalt és idősebbet – elérünk, hiszen egy
ittas vezető is sok” – mondta Dorogi Péter, az Intim Torna Illegál énekese.
 
„Nem csak az alkoholra kell nemet mondania az embereknek, de nem szabad beülniük ittas személy autójába, nem szabad átengedni a volánt olyan embernek, aki alkoholt fogyasztott, sőt! Vendéglátóként se kínáljunk alkohollal olyan embert, akiről tudjuk, hogy autóval érkezett. A két évvel ezelőtt indított „Ha vezetsz, soha ne igyál!” globális kampányunk nagyon egyértelműen fogalmaz ezzel kapcsolatban, tökéletesen összhangban a hazai zéró tolerancia elvével. Ezt üzeni ez az egyedi produkció, ami a támogatásunkkal valósulhatott meg” – mondta Pálfalvi Márta a HEINEKEN Hungária emberi erőforrás és vállalati kapcsolatok igazgatója.
 

 

Helyszín