Hol fagyizzak Budapesten?

Hol fagyizzak Budapesten?

5 budapesti fagyizó forró napokra

„Ezt a hőséget csak vízparton lehet elviselni!” – halljuk és talán mondogatjuk is mostanában egyre gyakrabban. Na, de mi a helyzet azokkal a napokkal, amikor az ember nem teheti meg, hogy leruccanjon a Balatonhoz, fel a Lupához, vagy esetleg elmenjen egészen egy tengerpartig? Ekkor nincs más hátra: be kell érni egy kis helyi érzéstelenítéssel, azaz egy – vagy kettő, vagy több – gombóc fagyival. És hogy hol szerezheti be bárki, bármilyen étkezési szokásokkal vagy diétával a legfinomabb hűs finomságokat? Soroljuk!

 

 

Fragola – a változatos

Nem csoda, hogy ma már a város számos pontján belebotolhatunk egy Fragola fagyizóba – vagy éppen étterembe, de ez egy másik cikk témája lehetne. Amellett ugyanis, hogy isteni fagyikat készítenek, mindenféle ízlést kiszolgálnak. Legyen szó vegán, cukormentes vagy gluténmentes édességről: itt megtalálod! Ráadásul a kísérletező kedvűeknek is kedveskednek az olyan ízekkel, mint a Tihany camembert, a maquibogyó vagy éppen a flódni.

 

Gelato – a klasszikus

Azoknak, akik odáig vannak az eredeti krémes, olasz, főzött fagyiért, a Gelato lesz a favorit. A belváros egyik sarkánál megbúvó kis fagyizó már hosszú évtizedek óta a budapestiek egyik kedvence. A kínálatukban leginkább klasszikus ízeket – a gyümölcsösek mellett csokit, pisztáciát, kókuszt – találunk.

 

Bon dia – a hipszter

Ha egy fagyiban nemcsak az íze vonz, hanem az Instagram-kompatibilitása is, akkor irány a Bon dia! A Madách téri My Little Melbourne megalkotói a közvetlen szomszédjukban nyitották meg a soft serve-öt árusító, szörfös-pálmafás-tengerparti hangulatos kis helységet.

 

Anjuna – az egészséges

Az Anjuna pálcikás jégkrémeinek megálmodói egy olyan édességet alkottak meg, ami nemcsak hogy egy valódi ízbomba, de telis-tele van minőségi összetevőkkel is! Semmiféle színezék, semmiféle ízfokozó vagy káros tartósítószer: csak az ízek! Az Anjuna csapata ráadásul összefogott a Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát csapatával, így egy-egy jégkrémük megvásárlásával az állatmentést is támogathatod.

 

Cloud 9 – a különleges

Ha nem egy egyszerű fagyiélményre vágysz, vedd az irányt az Arany János utcai Cloud 9 felé, ahol egy igazi vegyes desszertet kaphatsz. A kis pohárkákban érkező hűs édességeket ugyanis mindenféle földi jóval – piskótával, friss gyümölcsökkel, morzsákkal – egészítik ki, amitől biztosan eldobod majd az agyad!

 

EZ A CIKK A BUDAPEST BEAT MAGAZINBAN JELENT MEG. OLVASS MÉG: