Béke, szeretet és egység

Béke, szeretet és egység

Július 28-án Omar Perry lép a Reggae Camp nagyszínpadára, akinek a vérében a reggae, hiszen a legendás Lee Scratch Perry fiaként nőtt fel. Telefonon beszélgettünk vele.

Hogy vagy?

És te?

Nekem ma elég jó napom van, de gondolom neked minden napod jó.

Nem mindig, de próbálom olyan jóvá tenni a napjaimat, ahogy csak tudom.

És ezt hogy tudod megcsinálni?

Mosolyogni próbálok, és nem gondolni a sok negatív dologra.

Ezt könnyű mondani, de megtenni...

(Hahotázik).

Idén jössz a Reggae Campre. Ez az első alkalom, hogy Magyarországra látogatsz?

Néhányszor már voltam ott. Játszottam az A38-on két éve körülbelül. Nagyon szeretem a vibrálást Magyarországon. Érezni lehet a reggea szellemiséget. Sok van az országban a reggae-ből.

Zenekarral jössz idén?

Egy budapesti zenekarral fogok játszani, így most könnyebb lesz a fesztiválra eljutnom. Alapjáraton egy francia bandával szoktam turnézni, de most így is jó lesz. A Budapest Riddim Band egy elég jó zenekar.

Akkor valamiféle freestlye show-ra lehet majd számítani?

Nem teljesen, fogok néhány dalt játszani a lemezeimről is. És lesz tűzijáték is. :) Na, jó nemcsak az. Sok energia, ugrálás és izgalom várható. Őrült lesz.

Az apád híres zeneszerző-producer hírében áll. Gondolom, rengeteg zenész vett körül kiskorodban.

Jamaicában nőttem fel. Az apám stúdiója, a Black Ark akkoriban egy nagyon fontos helyszín volt, elég sok reggae zenész járt ott: Dennis Brown, Max Romeo vagy épp Bob Marley.

Milyennek láttad Bob Marley-t?

Sokat voltam egyedül gyerekként. Mikor ők együtt dolgoztak, Marley és az apám is összeszedte az összes gyerekét, és kivittek minket a tengerpartra, amíg ők a stúdióban nyomatták. Ezért inkább én a nem elfoglalt oldalát ismertem, mikor csak úgy velünk volt.

Az apáddal dolgoztál már együtt?

Másfél éve együtt turnéztunk Európában. Ez egy elég nagy út volt. Ez volt az első alkalom, hogy igazán együtt zenéltem az apámmal. Ez egy nagyon értékes emlék számomra. Nem sokaknak adatik meg, hogy az apjukkal zenéljenek. A gyerekekre valahogy nem jut idő vagy figyelem zenei téren.

Hogy telnek a napjaid? Zene, emberek és szeretet?

A zene nagyon fontos része az életemnek. Ha alszom, akkor is a zenében vagyok, ha felkelek, akkor is. A gyerekeim is ennek a részei, a fiam még csak 3 éves, de már énekel. Vagy egy dalon dolgozom vagy egy komplett lemezen, de valamit mindig csinálok. A legutóbbi lemezemet tavaly készítettem, Be Cool néven.

Van valami üzeneted a Reggae Camp embereinek?

Minden a szeretetről szól. Béke, szeretet és egység. Szeresd a testvéreid. Ezen a világon nagyon könnyű elveszni, és nem egyszerű jót tenni. Pont ezért az az üzenetem, hogy legyetek mindig pozitívak, szeresd az apád, szeresd az anyád, a testvéred, a barátod, a szomszédod. Amit magadért teszel, azt tedd meg másokért is.

Több infó...

 
MaryMoss
 
A cikk nyomtatott változata a RCKSTR Magazinban jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016.06.28.