"Eddig minden USEME buli várakozáson felüli volt"

Pénteken jön a következő felvonás a Trackben. Anga-Kis Miklós mesélt az eddigi négy koncertről, régi és új dalokról, és arról, mi várható még.

A lemezbemutató óta túl vagytok 3 fesztiválkoncerten. Hogy érzitek, kezdenek felülni az emberek a felhővitorlásra? Melyik koncertet emelnétek ki az eddigiek közül és miért? 
 
Már az első koncertünk is óriási volt, kevés zenekarnak adatik meg a lehetőség, hogy közel telházas A38 előtt játszhatja első buliját. 500 ember énekelte a dalainkat a lemez megjelenés után 1 hónappal, fantasztikus volt. A hajós videókat nézve pedig az az érzésem volt, mintha sokadik születésnapját ünneplő, összeszokott csapat lenne a színpadon. A Fishing szuper volt, nagyon vártuk, mert ez volt az első fesztiválkoncertünk. A Fishing az egyik legjobb hangulatú fesztivál, imádjuk, szuperül sikerült a debüt fesztiválbulink. A Rockparton az első nagyszínpados koncertünket adhattuk, a korai időpont és a kánikula ellenére szép számmal összegyűlt a nép, és énekelték a dalokat! Pénteken az EFOTT-on játszottunk, ahol rengetegen voltak a sátorban, olyan érzés volt, mintha évek óta rendszeres fesztiválfellépők lennénk a USEME-vel! Úgyhogy eddig csak jót tudok mondani, minden USEME buli várakozáson felüli volt, a Trackben is hasonlóra számítunk! :)
 
Biztos vannak kedvenc dalaitok a lemezről, de melyikek azok, amik a leginkább működnek élőben is? 
 
Azt vettük észre, hogy mindenkinek más jön be. Elég színes lett az első lemez, a metálosoknak a Nem vagy egyedül és a Végszó, akik inkább a boogie-t szeretik, azoknak inkább a Felhővitorlás, akiknek a lightosabb dalok fekszenek inkább, azok pedig a Hova tartunkat szeretik a leginkább. De az új dal, a Rég nem látsz jól is nagyon szépen működik a koncerteken!
 
 
Honnan jött az ötlet, hogy USEME gitártab is készüljön? :) 
 
Amikor kijöttünk a Felhővitorlás videójával, már akkor több kérés érkezett, hogy szeretnék megtanulni a riffeket vagy basszus groove-ot, így nem volt kérdés, hogy meg kell csinálni a tabokat. Az pedig, hogy GP tabos postok óta 100 feletti emailt kapunk tab igényléssel azt mutatja, hogy komoly igény van rá! Nekünk az is fontos, hogy ha valaki megtanulja, vagy zenekarával megcsinálja valamelyik dalunkat, akkor legyen lehetősége úgy begyakorolni a dalokat, ahogy azt mi is játsszuk! Ha már a következő generációnak, bárcsak nekünk is csináltak volna anno tabokat a kedvenc zenekaraink! :)
 
Nemrég bemutattátok a Rég nem látsz jól-t, mint új dalt, és posztoltátok, hogy már a 2. lemezen dolgoztok. Ez tényleg így van? Lehet, hogy hamarosan már kézzelfogható lesz a végeredmény? 
 
Nincs megállás, folymatosan dolgozunk az új számokon. Nem merek még semmit sem mondani, hogy mikor fogunk új lemezzel jelentkezni, de abban biztos vagyok, hogy fogunk még csepegtetni morzsákat. Őszi országjáró turnénk előtt mindenképp szeretnénk egy következő dallal meglepni a nagyérdeműt.
 
Július 22-én a Rég nem látsz jól-on kívül is számíthatunk új dalokra? Esetleg már az új basszeron nyomod? Ti választottátok az előzenekarokat? 
 
Július 22-én a Trackben hallhatja először a budapesti közönség a Rég nem látsz jólt élőben, és eljátsszuk a teljes Világvevő lemez anyagát. Az előzenekarokat mi választottuk, a Based On A True Story régi cimboránk, erre a koncertre álltak újra össze. A Down For Whatever zenekart és legénységét már szintén korábban megkedveltük, Császár Robi gitáros készítette a Rég nem látsz jól videó lyrics részét, fényelést és effektezést. Az új gitárom még nem készül el sajnos a hétvégére, de ha minden jól megy, akkor a testvérén fogok játszani, ami az EFOTT-on már debütált, ilyen basszusgitárhangot még nem hallottam korábban! :)
 
 
MaryMoss