„Egy zenekar attól zenekar, ha megtalálod a saját embereidet, akikkel egy hullámhosszon vagy.”

„Egy zenekar attól zenekar, ha megtalálod a saját embereidet, akikkel egy hullámhosszon vagy.”

A Puskás-testvérekkel beszélgettünk, akik augusztus 4-én a Barba Negra Trackben adnak nagyszabású koncertet a The Biebers-zel.

Hogy telik a nyaratok eddig fesztiválok tekintetében? 
 
Peti: Meglepően jól telik. Azért mondom, hogy meglepően, mert a múlt év nagyon jó volt, azt elvitte a Nagy-Szín-Pad, a Sziget Nagyszínpad, és az újdonság ereje eléggé feldobta a dolgot. Én egy kicsit féltem ettől a nyártól, hogy nem lesz olyan jó, mint múlt évben, kevesen lesznek a koncerteken, és elmúlik a varázsa a dolognak. De közben meg tök jó érzés, hogy a Volt Fesztiváltól kezdve a Budapest Parkig nem lehet különbséget tenni a koncertek között. Voltunk most Törökszentmiklóson is. Ott is elkapta az embereket a hév, gyerekek és nagymamák együtt őrjöngtek. Úgy tűnik, hogy kialakult a fesztiválközönségünk, aki minket választ a programzuhatagban is. A Budapest Parkban a fesztiválszezon elején játszottunk, előtte azt gondoltam, hogy már mindenki elköltötte az összes pénzét fesztiválbérletekre, ráadásul korán is kezdtünk a Mary Popkids előtt, ehhez képest megvadultak az emberek. A Sorry, a Summer Love Ghost és a Stay iszonyat jó nézettséget ért el Magyarországon, miközben azért ezek angol nyelvű számok. Aztán jött a Livin' In, a Love How It Tastes, amiknél annyira nem pörög a számláló. És most itt a Sun is Shining, amitől nagyon sokat vártunk. Az összefüggéseket most már nem nagyon értem, de azóta ez lett a Sorry mellett a másik szám, amit alig várnak a koncerteken. Tavasszal kialakult bennem egy képzet, hogy lefelé menő ágban vagyunk, de ehhez képest kétszer annyian vannak a koncerten és ötször annyian szeretik a dalainkat a tizenévesektől a negyven-ötvenes korosztályig, és végig táncolják az egészet. Most pont írt nekünk egy nagymama, hogy végre azt érezte a koncerten, hogy él, és ha tudta volna, hogy az öcsémnek most volt a 20. születésnapja, akkor odajött volna a koncerten és megpuszikálta volna az arcát. Ezt fontos missziónak tartom, hogy a koncertre járás az ugyanolyan program legyen itthon, mint a színházba járás, moziba járás, és ne csak a tizenéveseknek. Nyilván, ehhez hozzátartozik az is, hogy már nem káromkodunk a koncerteken, ahogy azt az elején tettük. :)
 
Hogy jöttetek ti így össze zeneileg, mint testvérek? 
 
Dani: A szüleink összejöttek, és valahogy mindketten elkészültünk. Igazából, Petinek meg volt a saját lírikus karrierje, én csináltam ez elektronikus dolgaimat, aztán megtetszett neki az egyik dalom, amire írt egy magyar rapszöveget, mondván, hogy ez most milyen divatos, és talán neki is jól áll. Nem állt jól. Ez még aznap délután kiderült. 
 
Peti: Meghallottam a dalt, egy órán belül írtam rá szöveget, fél óra múlva hívtam a stúdiót, hogy ott vagyok 10 perc múlva, és nagyon megvan a flow. Aztán hazatértem egy pendrive-val Danihoz, hogy itt a nagy sláger. Lehet, hogy végig se hallgatta. 
 
Dani: Borzalmas volt. Utána felhívtuk MC Kemont, akivel régóta szerettünk volna dalt csinálni. Izgultam, mert előtte még nem dolgoztam senkivel így együtt. Ő átjött pár napra rá, felnyomta a részét, és akkor kitaláltuk, hogy mi lenne, ha ez egy zenekar neve alatt jelenne meg. Nem tudtuk, hogy mi lesz belőle, de egy ismerősünk által bekerült a Petőfibe. Aztán rá egy évre jött a Sorry. 
 
Majd az első lemezre felkerült 19 dal… 
 
Dani: Előtte is írogattunk dalokat, de igazából a Sorry után indult be a dolog. A többiek is mind új inspirációt hoztak a zenekarba, és lassan kialakult a hangzásvilágunk. Nagy motiváció volt, hogy először DJ szettel léptünk fel, és hát...
 
Peti: Belegondoltam, hogy tényleg így akarjuk ezt élőben? A Megasztár után és a mostani X-Faktor mentorkodás közben is, én mindenkit arra buzdítok, hogy ne feltétlenül azzal az 5 emberrel dolgozzanak együtt, akikkel mindenki. Egy zenekar attól zenekar, ha megtalálod a saját embereidet, akikkel egy hullámhosszon vagy. Lehet embereket találni, vannak fiatal zenészek. 
 
Mit várhatunk tőletek a Track-ben? 
 
Peti: Abból a szempontból különleges koncert lesz, hogy nemrég kijött az első magyar nyelvű saját dalunk, a Felgyulladt a város, és a Trackben ezen kívül is lesznek majd magyar dalok. Régi vágyam, hogy magyarul is megszólaljunk, mert azért mégis csak a saját anyanyelvükön tudják az emberek szívből üvölteni a szöveget. 
 
 
MaryMoss
Fotó: Honfi Anna
 
A cikk nyomtatott változata a RCKSTR Magazinban jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016.07.26.