Hamarosan itt az új Wanted-lemez!

Hamarosan itt az új Wanted-lemez!

RazoPapával interjúztunk

 
Mióta készül és mikor fog kijönni?
 
Lassan kész, pontos dátumot még nem tudok mondani, de max. pár hónap. Már a borító is elkészült, amit Hegedüs Sándor (J2Grafix) készített. Ugye az anyag nagy része fent van az interneten klipek formájában, amik az elmúlt 3 évben kerültek ki, valamint lesz rajta 7 kiadatlan szám is, amik Pajával készültek. Úgy érzem, ez egy elég kiforrott cucc lesz, főleg az előzőhöz képest. Lehet hallani a fejlődést, legalábbis remélem.
 
 
Hol készül?
 
Az új dalok a saját stúdiómban, de a régebbiek, amiket a Paja vett fel, azok összevissza. Nagy részük a Hibridnél, aki a zenéinket a végső stádiumba keveri.
 
 
Kik felelnek a beatekért?
 
Sokan csinálnak nekünk alapokat: Buck, Sixfeet, a ZúZó, Wiz Beats, Luigi, C2SH
 
Kikkel fogsz még közreműködni?
 
Legfőképpen Pajával, de 1-2 vendég lesz, mint pl. a legújabb „Vitathatatlan” című klipemnél, amit a Hunterrel csináltunk Balogh Norbi bokszoló tiszteletére. De rajta lesz még Escobar, Wes Gotti és Hibrid is.
 
 
Hol lehet majd beszerezni?
 
Ugyanúgy, ahogy az előző lemezt (Göröngyös utakon), ezt is tőlünk lehet majd megrendelni, de a G26 Üzletnek van egy oldala, ott is lehet rendelni CD-t, pólót, pulcsit, sapkát, párnát, mindent. Van, hogy én személyesen kiviszem.
 
 
Ahhoz képest, hogy nem nagyon vagytok jelen az aktuális zenei dömpingben, egész sok követőtök van, és a videók is szép számmal pörögnek. Hogyan kommunikáltok a közönséggel? Honnan ez a sok rajongó?
 
Fent vagyok RazoPapaként, ott mennek az infók és van Wanted-csoport is. De az őszinteség és az egyediség sokat számít. Az életünket írjuk meg. Kitartóak vagyunk. Mindennap foglalkozom a zenékkel és most már egyre többféle irány felé nyitok.
 
Ez az albumon is tükröződni fog?
 
Igen, elég vegyes lesz. Szeretnék rámenni teljesen új témákra, most ebben látom a kihívást.
 
Hogy néz ki nálad az alkotási folyamat?
 
Nem szoktam külön leülni írni. Csavargok a városban, szól a beat és elkap a flow. A végén pedig felveszem a stúdiómban.
 
 
Terveztek lemezbemutató koncertet? Manapság azért elég ritkaságszámba megy egy Wanted-buli.
 
Szeretnénk mindenképp, főleg az új dalokra koncentrálva. Kérdezik sokan, hogy mikor lesz már koncert, de egyedül nehéz mindent intéznem a lemez és a klipek mellett. Aztán ott a meló és van egy kétéves kisfiam is.
 
Az utóbbi években egyre népszerűbbé vált a hip-hop, szinte ez lett a legmeghatározóbb műfaj külföldön és itthon is. Te érzékeled ennek valamilyen pozitív hatását?
 
Szerintem a magyar hip-hop elég negatív irányba halad: vegyél nézettséget, ami még több megtekintést generál, lopj el egy alapot, fordíts le külföldi szövegeket, és kész is a siker Magyarországon. Legyél felkapott, és akkor hívnak fellépni. Minél egyszerűbb, minél igénytelenebb, annál jobb. A tehetség és őszinteség már kevés.
 
 
A Wanted mikor alakult?
 
Kb. 13 éve. Ugye köröztek mindkettőnket Pajával, innen a név.
 
Mi volt előtte?
 
Börtön. Aztán új életet próbáltam kezdeni. A legelső versemet bent írtam unalmamban, ami aztán megtetszett a Pajának is, akivel már gyerekkori barátok voltunk. Poénból rárappeltem egy instrumentálra, egymásra néztünk és tudtuk, hogy ez kurva jó lesz. Hazament és másnapra ő is írt egyet. Volt 2 magnónk, az egyiken szólt az alap, másikkal meg felvettük, hogy rászövegelünk. Így kezdtük el.
 
A 2 évvel ezelőtti Rapháború című dokumentumfilm miatt egy ideig felkapottabbak lettetek ti is. Ez a sztori már lecsengett?
 
Persze, teljesen. Lerágott csont.
 
 
Ahhoz képest, hogy szinte semmilyen médiafelületen nem szerepeltek, elég gyakran jelennek meg klipjeitek. Hogy sikerül ezt mindig összehozni?
 
Nagyon sokat foglalkozom ezzel, sok időt, energiát beleteszek, de néha azt érzem, hogy még aktívabban kéne. Paja is motivál, neki ez volt az álma, nekem is, ez erőt ad ehhez az egészhez. Csinálni kell. Továbbá nagyon sok daganatos beteg ír, hogy erőt adunk nekik, és ez nagyon jó érzés.
 
Császár Gergő