KEDVENC INTERJÚ

KEDVENC INTERJÚ

Szilárd

Balanyi Szilárdot a Quimby billentyűseként is sokszor láthatod viszont a legnagyobb színpadokon, azonban mi (és sokan mások) önálló énekes-dalszerzőként is nagyon kedveljük: szólóban 3 nagylemeze és számos kislemeze jelent már meg, a tavalyi és az idei év ilyen szempontból különösen aktív volt számára. „Kedvenc” interjúnkban feltettük neki az öt szokásos kérdésünket, hogy még többet megtudjunk róla.
 
 
Ajánlj egy jó lemezt, amit mostanában sokat pörgetsz!
 
Nagyon sok dal és lemez fut át a kezeim közt, illetve a füleimen át naponta, mivel éjszakánként a zenei portálokat bújom, de ha egyet kell most kiemelnem, akkor az Nerina Pallot tavalyi albuma, a Stay Lucky. Nagyon sokat hallgattam. Ő egy angol zeneszerző, énekesnő, aki jó néhány világslágert írt nagyon népszerű előadóknak. Az utóbbi időben az ő zenei világa hatott rám leginkább, annak ellenére, hogy minden nap találok különféle előadóktól egy-egy nekem tetsző dalt a világhálón. 
 
 
Melyik az az étterem, bisztró, amit gyakran látogatsz? 
 
Mivel egy olyan metszéspontban lakom, amihez nagyon közel van az Anyu, a Hadik, a Szatyor, a Kelet és a Béla, ezért ezen helyek bármelyikén véletlenszerűen megtalálható vagyok. 
 
Ha bulizni, iszogatni mész, melyik helyet keresed fel szívesen? 
 
Ugyanezeket, bár erre ritkán van alkalmam. Egyébként bárhol jól elvagyok, ha jó a társaság. 
 
 
Milyen új dolgot fedeztél fel a közelmúltban Budapesten? 
 
Mostanában nem jött szembe semmi új. 
 
Ajánlj két- három programot a közeljövőből, amin tervezel részt venni! 
 
 
 
Rock FM kérdése: Mi a kedvenc rockslágered?
 
Mivel nehéz egyetlen dalt mondanom, ezért inkább egy albumot jelölnék meg, amit rongyosra hallgattam: Sound City – Real To Reel, erről is a Mantra című dal az, amit bármikor szívesen meghallgatok.