„A RCKSTR Magazin új KELLYS rovatán belül szeretnénk még több emberhez eljutni.

„A RCKSTR Magazin új KELLYS rovatán belül szeretnénk még több emberhez eljutni."

Kutasi Kelly master trainerrel, a KELLYS Hungary vezető edzőjével beszélgettünk.

Már eddig is rendszeresen publikáltál a magazinban, a következő számtól pedig több oldalas rovatod indul. Miért tartod fontosnak, hogy eljusson az emberekhez a Kelly's Fitness filozófiája?

Azt gondolom, hogy nagy szükség van most már a direkt kommunikációra az egészségtudatossággal kapcsolatban. Megfelelő mennyiségű és minőségű információra van szüksége az embereknek ahhoz, hogy igazán változtatni tudjanak az életmódjukon. A KELLYS Hungary küldetése nem csak mozgásról, a táplálkozásról és a már megszokott sablonokról szól, hanem komplex módon nyújt segítséget azoknak, akik tudni szeretnék, hogy mit miért kellene másképp csinálniuk az életmódjukkal kapcsolatban. A RCKSTR Magazin új KELLYS rovatán belül szeretnénk még több emberhez eljutni és egy szélesebb skálán publikálni az egészség és fittség tartós sikeréről.

A Kelly's Fitness első terme 3 éve nyitott meg. Elsőként nálad lehetett megismerni a Bodyrope edzésformát. Mi az, ami miatt a funkcionális edzés híve vagy?

A funkcionális edzés igazából nem más, mint a mindennapjainkban előforduló mozgásmintákra való felkészülés. Felkészít tehát mindenkit az életében is előforduló mozgásokra, ezáltal kevésbé leszünk sérülékenyek és sokkal mozgékonyabban, fittebben és energikusabban tudjuk élni az életünket. Megtanítjuk a vendégeinket helyes technikával guggolni, kitörni, megtartani a saját súlyukat. Eközben megerősítjük a törzs izmait is, tehermentesítjük az ízületeket, rugalmasabbá tesszük az izmainkat, fejlesztjük a koordinációt és az egyensúlyérzékünket is. Az életünk minősége a fejlődésünk által nagyban meg is fog változni. Egyszerre és nem izoláltan eddzük le az izmokat, így több kalóriát tudunk egy edzés alatt elégetni és gyorsabban fogyunk is tőle. A BODYROPE egy felfüggesztéses, hevederes edzésforma, aminek a kizárólagos oktatója vagyok. A gyártó keresett meg engem annak idején, és azóta majdnem 100 BODYROPE edzőt képeztünk ki már. A funkcionális edzés leghatékonyabb kiegészítője ez a fitness eszköz.

Elég széleskörű szolgáltatásokat lehet nálatok igénybe venni. Melyeket emelnéd ki?

A KELLYS Fitness & Squash Club Dunakeszi funkcionális edzőtermében a legnagyobb hangsúlyt a személyi edzések kapják nálunk. Hiszen így személyre szabottan tudunk a legtöbbet segíteni a vendégeinknek. Ezután a csoportos funkcionális edzéseket emelném ki, ahol igazi klubhangulat vár mindenkire! Megtalálható a termünkben a spinning is, hogy a cardio edzésről se feledkezzünk meg, és van egy squash/tollaslabda pályánk, a páros, labda sportot kedvelőknek! Aki pedig felfrissülésre vágyik, infraszaunázhat és masszázsra is jöhet hozzánk. A budapesti termünkben pedig egy szépségszalonnal egybekötött fitness terem vár mindenkit szeretettel.

Egy ideje Kellys termékeket is forgalmaztok. Milyen terveitek vannak ezekkel a jövőben? Bővül majd a kínálat?

A KELLYS termékei csak a természetes és egészséges alapanyagokat részesítik előnyben. Nem tartalmaznak fehér lisztet és kristálycukrot sem! Van már glutén és laktózmentes sajtos tallérunk, magvakból és aszalt gyümölcsökből préselt éden szeletünk, Tropical Aloe Vera üdítőnk nádcukorral és immunerősítő Elixíriumunk is. Nem sokára saját Agávé sziruppal és péksüteménnyel is bővülünk majd.

Elég sokan vannak, akik nem tudnak kitörni a hétköznapi mókuskerékből, és erre hivatkozva nem is foglalkoznak tudatosan az egészségükkel. Mit tanácsolnál nekik, hogyan tegyék meg az első lépést az egészséges életmód felé?

A munkám során nagyon sokszor találkozom ezzel a problémával, és mindenkinek azt tanácsolnám, hogy először mindig csak a kis célokra koncentráljanak. Ha túl messzire tekintünk, még kedvünk is elmehet attól, hogy nekiinduljunk. Kezdésnek csak 3 hónapos terv legyen, amit 1 hónapos minitervekre bontanak, amiket hetekben mérve határozunk meg. pl: heti 2X cardio 45 percig, 2X erősítő edzés 60 percig. Hetente egyszer mérjük meg a testtömegünket, a testzsírszázalékunkat és cm-rel is a végtagok körméretét. Így látható és mérhető lesz a változás és újabb motivációt jelent majd! Havonta változzon az edzésterv, emeljük az edzések számát vagy azon belül az intenzitást. Fotózzuk le magunkat havonta 1X és hasonlítsuk össze a változást! 3 hónap után jöhet a következő 3 havi terv! Csináljuk ezt folyamatosan 1 éven át és már magunkra sem fogunk ismerni... Minden, ami most nagyon távolinak és lehetetlennek tűnik, rögtön közel kerül a minicélok által és mire feleszmélünk már el is értük a kitűzött 1 éves célunkat! Az étkezésben mindenképpen napló vezetését javaslom. Az önkontroll mindennél hatásosabb módszer!

Az én célom is nagyon egyszerű, minél több embernek segíteni abban, hogy elérje a saját céljait és hosszútávon megváltoztathassa az életét az egészség-fittség terén!

Több infó... 

FB oldal...