„Magyarországon ilyen hely még nem nagyon van”

„Magyarországon ilyen hely még nem nagyon van”

Dunavarsányban készülődik valami a Bajai út 1. mellett… Bogár Imrével, a Route 51 Bikers klub egyik megálmodójával beszélgettünk.

Honnan jött a klub megnyitásának ötlete Dunavarsányban? 
 
A klub területén lerobbant kertészet állt sokáig. Én nyolc éve Dunavarsányban lakom, így mikor eladták a fejünk fölül a Magyar Vándorock Motoros Klub tököli klubházát, eszembe jutott a kertészet, hiszen nap mint nap jártam arra. Láttam, hogy van 4 darab ház ezen a területen. Megkerestük a bérbeadót, és két évvel ezelőtt bérbe vettünk az egyik házat. A feltétel az volt, hogy tegyük rendbe a területet, amit teljesen benőtt a gaz. Miután ez megtörtént, a tulajdonos árulni kezdte a másik három házat. El kezdtünk tanakodni, hogy mi legyen. Én vendéglátással foglalkozom, egy másik klubtag a szervezésben jártas, és van közöttünk olyan, aki a műszaki dolgokhoz ért. Miután ez így összeállt a fejünkben, sikerült megegyezni a bérbeadóval is. Most egy 1600 négyzetméteres placc áll rendelkezésünkre. A polgármester támogatja az ötletet, és ahogy viszem a hírét a környéken, mindenki örömmel fogadja a kezdeményezést. 
 
Milyen (zenei) programokra lehet majd számítani? 
 
Nemcsak a rock zenére szeretnénk hangsúlyt fektetni, hanem a populárisabb műfajokra is, hogy a térségben lakóknak is kedvezzünk, ne csak a motorosoknak. Véleményem szerint Magyarországon ilyen hely még nem nagyon van. Nyáron a kinti színpadon tervezünk koncerteket, ami 50 négyzetméteres, a belső színpad az olyan 15-20 négyzetméteres. A polgármesterrel egyeztetve hétvégente családi és gyermekprogramokkal is szolgálunk majd. De belefér a magyar népzene is, hiszen jó ebédhez szól a nóta. Kisebb színházi daraboknak is tudunk helyet biztosítani. Szeretnénk, ha nem a kigyúrt, színeskezű motoros baromállatot azonosítaná velünk a közönség. Szívesen adunk lehetőséget olyan programoknak, amik több réteget is megmozgatnak. Főként mert 1500-2000 ember biztosan elfér majd nálunk. 
 
 
Vendéglátás szempontjából milyen a kínálat?
 
Italok széles választékával várunk mindenkit. Az egyik házból idővel pecsenyesütőt szeretnénk kialakítani. Amíg ez elkészül, a Piroska Vendéglőből jön majd a catering. 
 
Hogy jutnak ki Pestről azok, akik nem autóval vagy motorral közlekednek? 
 
A Népligetből autóbusszal könnyen oda lehet találni, a dunavarsányi megállóból 500 métert kell csak gyalogolni. A környéken vannak panziók, néhánnyal már felvettem a kapcsolatot, így az ott éjszakázás sem lehet gond. A parkolónkban pedig van hely az autósoknak, motorosoknak is. 
 
Mikor lehet hozzátok betérni a nyitóhétvége után? 
 
Májusban pénteken és szombaton délután 4-től 1 óráig, júniustól pedig minden nap nyitva leszünk. De azt sem tartom kizártnak, hogy idővel nonstop megy a hely, hiszen nyáron a nap bármely szakában lehet számítani motorosokra. Belépőt egyelőre nem tervezünk, nagyobb zenekaroknál majd lehetséges, de a motorosok mindig ingyen jöhetnek be, ennyiben kedvezünk nekik. 
 
Mik az elképzelések a jövőre nézve?
 
Most két hétre előre vannak leszervezve koncertek. Ahhoz még kicsik vagyunk, hogy két hónapos időszakokban tervezzünk, és igazán nagy neveket még nem tudunk meghívni. Ha a 2016-os év arról tud szólni, hogy egy stabil alap képződik, vagy legalább kiderül, hogy mi az ami működik, és mi az, ami nem, az már egy nagy előrelépés lesz nekünk. Szerencsések vagyunk, mert június 10-én indul az EB, amire már mi is nagyon készülünk. Végre a magyar csapat is játszik, lesznek kivetítőink, így nálunk is lehet majd követni a meccseket, és azt gondolom, hogy erre ténylegesen is lesz igény. Bízom benne, hogy sikersztori lesz a Route 51 Bikers-é. Szerintem jó bornak nem kell cégér, de most minden azon fog múlni, hogy itt az elején hogyan állunk fel. Utána már menni fog minden magától. 
 
 
 
A cikk nyomtatott változata a RCKSTR Magazinban jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016.05.03.