Megélni a szeánszot - Hot Beaver interjú

Megélni a szeánszot - Hot Beaver interjú

Pénteken végre önálló koncerten lehet majd együtt tombolni a Hot Beaver-rel. Sexy mesélt a zenekar eddig eltelt rövid, ám annál tartalmasabb időszakáról.

Fiatal kora ellenére elég mozgalmas a banda élete mostanság. Itthon egyre nagyobb szeretettel fogadják a hódokat, de mennyire volt mélyvíz nektek az európai Ektomorf turné? Mondhatjuk, hogy ez kovácsolta igazán össze a zenekart?
 
Az Ektomorf turné igazából elég futurisztikusan indult: konkrétan annyi történt, ráírtam Szabira, a basszusgitárosra, (akit már korábbról ismertem), milyen jó lenne, ha metált tolnánk, és mehetnénk velük. Erre annyit mondott: szerinte csak akkor lenne baj a stílusunkkal, ha népzenét játszanánk; próbáljuk meg! Egy csoda volt ez a 31 nap velük! Már az első este megleptünk mindenkit, mert a megszokott szállingózó emberek helyett csak jöttek és jöttek, maradtak és táncoltak. Azt hiszem, ekkor éreztem először, hogy ez tényleg működik! Főleg olyan közönség előtt, aki nyitott a bulizásra, és akinek nem idegen az angol nyelvű szövegvilágunk beágyazva a Grunge hangvételű énekkel megspékelt Sabbath/Kyuss vonalas metálunkba. A zenekart mindenképpen összekovácsolta ez a hatalmas kaland; legalábbis hármunkat, a zenészeket, mert nem sokkal utána az énekesünk kivált; posztját röviddel utána Makács Zoli vette át. Legszebb sztori, hogy a dobosunk, Ati 3-4 nappal hazaérkezésünk után sírva felhívott, hogy ő nem találja a helyét, hiányzunk neki, és hogy egész életében ezt akarja csinálni. Szerintem mind a hárman ugyan így beéreztük ezt az életformát. Biztos vagyok abban, ha valakinek ez nem 100%-ig őszintén jön be, annak tényleg felesleges ezzel próbálkozni, sosem fogja úgy élvezni, mint mi.
 
Ehhez képest a Leander Kills országjáró turné mennyiben volt más? Gondolom, jó pár sztorit raktároztatok el onnan is...
 
A tavaszi turné szintén hatalmas meglepetést okozott. Már korábban is éreztem, hogy kell valami azon túl, hogy jól játszunk, jók a dalaink. Ezek persze kellenek a sikerhez, de a legfontosabb, hogy meg kell szólítani a közönségünket! Kell lennie egyfajta kapocsnak közöttünk; nem pedig egy folyamatosan fenntartott falnak, amit a legtöbb zenekarnál érzek, főleg az első időkben. Sokan nem is jutnak ezen túl, de nálunk valahogy megváltozott minden a turné 2. koncertjén. Amikor mentünk haza, egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy gyarapodnak a lájkok, egyre aktívabb az érdeklődés a bandánk iránt, szeretnek minket az emberek. Vannak azóta olyan rajongóink, akik akár több száz kilométert jönnek egy-egy koncertünk miatt, csak hogy együtt lehessenek velünk: bulizzunk, beszélgessünk; mert szerintem erről szól az egész. Arról, hogy érezze jól magát mindenki; én is, aki zenélek, és az is, aki veszi a fáradságot, kimozdul a komfortzónájából, és eljön megélni a szeánszot. Oda, ahol igazi izzadság párolog, és igazi érzelmek cikáznak az egyik szívből a másikba. Amikor valaki lejön a Beaverre, közönségként érkezik, de barátként távozik; és nekem ez a legfontosabb!  
 
A tavalyi EP után nagylemezt ígértetek. Ezzel most mi a helyzet?
 
A nagylemezünk októberben fog megjelenni. Egy remek lehetőséget kaptunk, úgyhogy annyit már elárulhatok, könnyű lesz hozzájutni, mindenki számára elérhető lesz online formátumban, és ami a legfontosabb, fizikai formátumban is! Tessék figyelni az újságokat és a közösségi oldalainkat az elkövetkezendő időben, hamarosan minden ki fog derülni! (nevet). A lemezen 12 dal lesz hallható, amelyből 4 már ismerős a kislemezről, de ezeket is újrajátszottuk a jelenlegi felállással; illetve 8 vadi új, amelyeket már a koncerteken is hallhattok. Igazából a mi fejünkben már a 2. nagylemez jár, több mint a felét meg is írtuk, úgyhogy alkotással elég jól állunk.
 
A nyári koncertek után mik a terveitek? Maradtok itthon vagy szívesen kalandoznátok megint külföldön is?
 
A nyár kicsit nyugodtabbnak ígérkezett, azonban felkért minket a Rockmaraton egy jó kis hódbulira. Természetesen nagy örömmel vállaltuk, és a koncertünk nagyon állat volt, imádtuk! Játszottunk még a Rockpart fesztiválon, ahol a Wacken Metal Battle Hungary rendezvény keretében léptünk fel csütörtökön, a nyitás napján 3 órakor. A korai időpont ellenére megnyertük a közönségszavazás részét a versenynek. Az a titok, hogy mi nem a lompos hódfarkat vakargattuk, hanem elindultunk a kempingbe, egyesével elhívtuk ránk a rocker tesókat, akikkel aztán össze is barátkoztunk. Ráadásul az egyik július 15-én játszó előzenekarunkat is ott ismertük meg. Nem hiszem, hogy sok zenekar odamenne ismeretlenekhez, és elkezdene velük barátkozni, sörözni. (nevet). Ősszel csinálunk egy mini turnét itt Magyarországon, illetve október végétől november végéig az Ektomorffal turnézunk újra Európában. Csatlakozik mellénk egy menő amerikai banda, a Hemlock, akikkel idén egy több mint 40 állomásos turnét toltak Zoliék az államokban. Nagyon várjuk a turnét, és most, hogy én fogom vezényelni a koncerteket, még nagyobb robbanásra számítunk, pedig a tavalyi turnénk is elég sikeres volt - de akkor még csak tapogatóztunk a sötétben, most meg már tudatosan kommunikáljuk le azt, ami bennünk van.
 
Július 15-én adjátok első önálló koncerteteket. Ez változtat majd a hódok amúgy is elég heves vérmérsékletén? Készültök valami extravagánssal?
 
Igen, ez lesz az első önálló koncertünk, és nagyon izgatottak vagyunk! Azt látjuk, hogy részben saját lábra kell állnunk, és ezt jobb minél előbb elkezdeni. A vérmérsékletünk ugyan heves, de csak a zenélést vesszük komolyan, abból viszont nem engedünk! Extravagánssal annyiban készülünk, hogy szeretnénk még közvetlenebbek lenni ezen az estén, mint általában. Kihagyhatatlan akciónk is van: hozd el egy barátod, és vigyetek haza mindketten Hot Beaver pólót extra kedvezményes, 3000 Ft-os áron! Hatalmas buli, egyedi hódöltő, mi kellhet még? 
 
 
 
MaryMoss