Miért szereted a Budapest Music Expót?

Miért szereted a Budapest Music Expót?

Zenészek nyilatkoznak arról, miért szeretik a Budapest Music Expót.

Ezúttal is gigantikus méretekben, de a tavalyinál még erősebb szakmai és oktatási programmal és előadássorozattal várja az érdeklődőket a Budapest Music Expo. Október 5. és 7. között több tízezer hangszert próbálhatsz ki a Hungexpo területén, de zenei expó lévén koncertek is lesznek dögivel – a hangszerbemutatókat pedig ismert hazai zenészek vezetik majd. Egy olyan esemény, ami hidat képez a háttérben mozgolódó zeneipari szakemberek, a hivatásos profik, a hobbizenészek és a szimpla zeneszeretők között. Zenészek nyilatkoznak arról, miért szeretik a Budapest Music Expót.
 
 
Füstös Bálint (Margaret Island): Sok emlék köt a Music Expóhoz: dolgoztam a Vox, Marshall standon, itt ismertem meg Gerendás Danit az egyik erősítőbemutatóm után, itt kaptuk az első pozitív szakmai visszajelzéseket a Margaret Islanddel. Minden évben kinézek az új hangszerek, koncertek és a jó társaság miatt.
 
 
Halász Ferenc (Depresszió): Nagyon hasznos dolognak gondolom az Expót, mert itt élőben is le tudjuk csekkolni a legfrissebb hangtechnikai eszközöket és hangszereket. Fontos, hogy naprakészek legyünk. Emellett szakmai konferencia jellege is van a dolognak, hiszen a kiállítók között barangolva percenként futunk össze kollégákkal, ami általában jó hangulatot szokott eredményezni.
 
 
Karikó-Tóth Zsófi (Budapest Voices): A Budapest Music Expóban nekem az a legszuperebb, hogy ezerféle dolgot ki lehet próbálni. A korábbi kiállításokon mikrofonokat, effekteket meg mindenféle zongorákat teszteltem, és az itt szerzett tapasztalataim a későbbi hangszervásárlásban is sokat segítettek.
 
 
Markó Ádám (Special Providence, USEME): A Music Expo számomra olyan, mint a Zene és Zenészek ünnepe. Egy hétvége erejéig egy tető alatt van a szakma, és ez kiváló alkalom arra, hogy kicsit együtt legyünk és eszmét cseréljünk. A közönség számára pedig egy nagy lehetőség a hangszeripar prémium termékeit megcsodálni, kipróbálni.
 
 
MC Columbo (Brains, Irie Maffia): Tekintettel arra, hogy a Brains egy modern elektronikus tánczenét játszó zenekar, fontos, hogy folyamatosan tisztában legyünk az újdonságokkal. A Music Expo egy kiváló helyszín arra, hogy találkozzunk a szponzorainkkal és megismerkedjünk az újdonságokkal, esetleg ki is próbáljuk azokat. Sajnos ritkán van időnk bejárni a forgalmazók bemutatótermeibe, de egy ilyen rendezvényen egy nap alatt elég jól képbe lehet kerülni.
 
 
Nagy Ádám (Roy és Ádám Trió): A Budapest Music Expo, vagy egykoron Hangfoglalás már egy tradíció nálam. Nekünk, felhasználóknak fontos a jó kapcsolat a hangszerforgalmazókkal, -gyártókkal, ahol viszonozni tudjuk az egész éves segítséget a munkánkhoz. Hangszert bemutatni, demonstrálni, muzsikál élmény, és én személy szerint nagy szeretettel teszem ezt. Nekem egy külön élmény, és nagy várakozással tölt el a ritkán látott kollégákkal való találkozás, ami emberileg, szakmailag feltölt, kikapcsol és tanulásra ösztönöz.
 
 
Petruska András: Több dimenzióban is fontosnak tartom ezt az eseményt. Szinte ez az egyetlen alkalom, ahol a sok művész végre összefuthat, találkozhat, eszmét cserélhet. Ez nem csupán szakmai szempontokból fontos, hanem lehetőségünk van egy kicsit közösséget is vállalni, kiépíteni azt az összefogást, ami mentén képviselhetjük az érdekeinket. Szimpatikus továbbá az, hogy nem a profi zenészséggel vagy a potenciális vásárlókedvvel válthatod meg a belépődet, hanem lehetsz akármilyen szinten a zenéléssel, egészen biztos, hogy szemlélettágító hatással lesz rád ez az esemény.
 
 
Tóth Bertalan (Cloud 9+): A Budapest Music Expo egy olyan egyedülálló esemény Magyarországon, ahol rengeteg eszközt ki lehet próbálni egy helyen, és emellett rengeteg zenésszel, ismerőssel, baráttal lehet – akár véletlenül is – összefutni, beszélgetni, szakmázgatni. Ami miatt még szeretek kijárni, azok az előadások. Nagyon érdekes dolgokat láthat, hallhat itt az ember a zenésztársaktól. Idén engem is meg lehet majd találni a Novation standjánál.
 
 
Kedvet kaptál? Írd be a naptárba: október 5-én, 6-án és 7-én Budapest Music Expo! A rendezvény, mint minden évben, idén is ingyenesen látogatható.