Nagy Feró egy életvidám

Nagy Feró egy életvidám"nemzeti csótány" még 70 felett is!

Ladányi Zsolt beszélgetett Nagy Feróval vidámságról, rock'n'rollról, kitüntetésről és jövőbeli tervekről.

Szerbusz Feró, köszöntelek a műsorban!
 
Szia, szia, köszönöm, hogy hívtatok és üdvözlöm a kedves hallgatókat is. 
 
2011. márciusában jelent meg a legutóbbi korongotok, méghozzá "Vidámság, és Rock'n Roll" címen. A lemez nagyon nagy sikert aratott a rajongók körében. Hogy érzitek, még mindig üt a Beatrice zenekar, még mindig tudtok új zenéket írni, még mindig van bennetek energia? 
 
Éppen most készülünk egy újabbal, de ez már nem lesz lemez. Írunk négy-öt nótát, az egyikből csinálunk egy saját készítésű házi videoklipet.
 
Régebben színészekkel dolgoztatok a klipekben. Ez most is így van?
 
Hát, már nem! Nincs erre pénzünk! Melyik színészt tudod elhozni, hogy  "gyere el és ingyen dolgozzál", meg ilyet nem is lehet kérni. Annak idején lehetett, de most már nem lehet. Saját magunk megcsináljuk valahogy a klipet, és fölrakjuk azt a négy-öt nótát, (amiből kettő már elkészült) és lehet le tölteni, meghallgatni, megnézni. Ennyi.
 
Idén megkaptad a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét. Azt nyilatkoztad ez előtt, hogy “az lenne a nagyon furcsa dolog, hogy ha állami kitüntetést kapnék”. 
 
Igen, mert az ember az éli az életét, és végzi a dolgát, és megpróbál fiatalabb zenekaroknak segíteni, vagy tanácsot adni, meg nótákat írni, meg valahogy az igazságot megtalálni ebben a zavaros világban. Ilyenkor nem gondolsz arra, hogy ezért jár dicséret? Amikor meg adják a dicséretet, akkor meg persze jól esik. 
 
Persze, nem az a célja, a tudósnak sem, hogy én Nobel-díjat akarok kapni, egyszerűen csak csinálja a dolgát, teszi azt amit helyesnek tart. 
 
Várjál! Az az összeg nem rossz, amit a Nobel-díj mellé adnak! (nevet) A nyáron hatvan valamennyi koncertünk lesz, és az ember már nem azért koncertezik, hogy hú, hátha kapok egy aranykeresztet! Nem erről szól a dolog, hanem végzed a dolgodat, és ezt véletlenül észreveszi a kulturális kormányzat, akkor örülsz neki, hogy na ugye, hát jól van akkor, mégis csak valamit ér, amit csináltam! 
 
Eláruljuk azért a hallgatók részére, akik nem tudják, hogy idén már a hetvenet taposod.
 
Azt, hogy a fenébe... (pici humoros káromkodás)
 
Mik a jövőbeli tervek? Azt már tudjuk, hogy készítetek egy négy-öt számos EP-t. Valami dologra készültök a negyvenedik évfordulótokkal kapcsolatban ami 2017-ben lesz?
 
Hát, arra készülünk azért. Szeretnénk valamit összehozni, valami normálisabb dolgot.
 
Konkrét tervetek nincs még erre, hogy mit szeretnétek, és hogy hol lesz? 
 
Olyan messze van még, addig én nem nagyon tervezek. Túl nagyba nem akarjuk ezt megcsinálni. Tehát én nem álmodozom, hogy sportaréna, meg sportcsarnok. Én azt látom, hogy a kortársaim időnként rendeznek ilyet, aztán egy fél sportcsarnok előtt megcsinálják. 
 
Jobb az, ha egy kisebb helyen teltház van, mint egy nagyobb helyet csak félig töltenek meg?
 
Igen, igen, igen. Én úgy gondolom. Bár nem tudom egyelőre, hogy akarok-e ilyet csinálni. Majd jönnek a menedzserek, aztán ők akarják, ne izguljál.
 
Feró, merre lesztek láthatóak, hallhatóak? 
 
Az összes nagyobb fesztiválon ott vagyunk, nagyon sok falunapra meghívnak bennünket. Városi napra. Mondom, hatvan valamennyi koncertünk van a nyáron.  Az azért élvonalbeli zenekarnak számít már. (nevet)
 
További sok sikert kívánok neked, természetesen a negyvenedik Beatrice szülinapi rendezvényhez is, akárhogy, akármint is lesz, és jó egészséget!
 
Nagyon-nagyon szépen köszönöm hogy felhívtál, hogy nyilatkozhattam! „Gabba Gabba Hey” vidámság és Rock n' Roll!
 
 
Szerző: Ladányi Zsolt